קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופ
    אלמוג
    04/01/2012

שלום ד"ר,
    זו אני עם הריקודי עם, 3 ימים אחרי ארתרוסקופיה שתוצאותיה היו לא קלות (אפילו המנתח היה מופתע):
    Complex Tear of Medial Meniscus Left Knee-Posterior horn
    PATELLA-סדק עמוק בפצט הלטרלי
    MM-קרע מרוטש של הקרן האחורית נכרת לשוליים יציבים.
    MFC-פגם אובלי באורך 5-7 מ"מ שאינו חושף עצם.
    MTP-איזורים של חשיפת עצם מתחת לאיזור שבו הייתה הקרן האחורית.

אני מאוד מודאגת מה ההשלכות של הפגיעות, המיניסקוס תוקן וייתכן שרוב הכאבים יחלפו ובעיקר תחושת הנעילה ותקיעה של הרגל בכל צעד. אבל מה עושים עם שאר הנזקים (שלא יודעת האם נגרמו מהתנועה הסיבובית החזקה שעשיתי בריקוד)?
    האם יש טיפול לסדק? האם זה עלול להביא אותי להחלפת מפרק מוקדם (אציין שאני בת 42 ובעלת עודף משקל)? האם אוכל לחזור לרקוד בעתיד הקרוב או שזה יחמיר את המצב?
    תודה שוב, שי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס-ארתרוסקופ - תגובה

חנן בן-עמי
    04/01/2012

הי שי

אכן פציעה לא קלה עברת. חשוב להבין שהמיניסקוסים לא תוקנו בהליך הניתוחי, אלא רק נוקו, סודרו ונתפרו. את החלקים הקרועים הוציאו החוצה ומכאן שלעולם לא תהיה לך חציצה מושלמת בין העצמות בברך, ובזוויות ועומסים מסויימים כאב יהיה הגיוני

את שאר השאלות ששאלת הייתי מציע שתפני לרופא המנתח שלך בביקורת שאמורה להיות לך בשבוע הבא
    כמו המלצתי הקודמת - משקל עודף, ריקוד ופציעה דורשים חיזוק שרירים ובניית תשתית, ולכן השקיעי נא בפיזיותרפיה

בהצלחה והרבה אופטימיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס

אלמוג
    08/01/2012

תודה רבה ד"ר חנן על תגובתך,
    שאלה נוספת האם חזרה להליכה אינטנסיבית של כ-3-4 ק"מ ביום עלולה לגרום לנזק לברך? או שכל עוד הכאב נסבל, ניתן ללכת?
    תודה,
    שי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע במיניסקוס ופגיעת סחוס - תגובה

חנן בן-עמי
    09/01/2012

כמו בכל תהליך שיקום והחלמה, ישנם דברים שלוקחים זמן ואין צורך לדחוק בהם.
    האם נהגת ללכת 3-4 ק"מ ביום טרם הפציעה? אם לאו זהו צעד גדול מאוד להשגה בשלב זה. ייתכן ותשתית שרירי הרגלים (שנושאים את משקלך, מייצבים אותך ומניעים אותך) עדיין אינה ערוכה לפעולה שכזו.

הורדת המשקל שהמליץ הרופא אולי במקומה, והליכה היא דרך מעולה (יחד עם תזונה) להשגת היעד - אך יש להתחיל בקטן ולהתקדם משם.
    בנוסף, הליכה ופעילות יומיומית לא מאפשרת זמן התאוששות לשרירי הגוף, ולכן כדאי לאפשר יומיים מנוחה בשבוע

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו