כאבי מאמץ בשריר השוקתי הקדמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מאמץ בשריר השוקתי הקדמי
    מיכאל מרגליות
    17/01/2012

בחודשים האחרונים התחלתי לעשות הליכות של 1-4 שעות כ- 5 פעמים בשבוע, בדרכים שיש בהן קצת עליות וירידות די מתונות. כשאני מתחיל בהליכה מהירה (7 קמ"ש) מתחילים לי מיד כאבי מאמץ בשרירים השוקתיים בשתי הרגליים והם חולפים רק אחרי שעה של הליכה. כשאני עוצר או מאיט מאד הכאבים חולפים מיד. כשאני מתחיל בהליכה די איטית (5 קמ"ש) למשך שעה אין כאבים, ואז אני מגביר מהירות והכל בסדר, אבל אני מעונין להתחיל בהליכה המהירה מיד. הכאבים בדרך כלל מתחילים בעליות, אבל מרגע שהתחילו הם נמשכים גם בירידות ובמישור. כשהכאבים מופיעים אני לא מפסיק ללכת, אבל זה די מטריד והייתי מעדיף ללכת ללא הכאבים ולהנות יותר. מה לעשות? תודה, מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי מאמץ בשריר השוקתי הקדמי - תגובה

חנן בן-עמי
    18/01/2012

תמונה יפה מיכאל...

כנראה מדובר על שריר tibialis anterior הקרוי גם "שריר המסעות" על שום הכאבים האפיניים לגוף הלא מאומן בתחילת מסע, ממש כפי שאתה מתאר.

הפתרון יכול מלהיות בצורת עיסוי לשרירים אלו, האטת קצב ההליכה ומיעוט עליות, הנעלה טובה ואפטימלית ובעיקר - בנייה של כושר, סיבולת שריר וחוזק..

אל תתיאש - הכאבים יחלפו,..

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל.....

מיכאל מרגליות
    25/01/2012

תודה, אני מנסה לעשות לפי עצותיך אבל בינתיים הכאב נשאר. האם לדעתך כדאי לעשות מתיחות לשריר המסעות לפני הליכה? ובנוסף, מה זאת אומרת: "בנייה של כושר, סיבולת שריר וחוזק" ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל..... - תגובה

חנן בן-עמי
    27/01/2012

הכוונה בבנית חוזק וסיבולת היא שאלו הם אלמנטים נרכשים שמשתפרים ככל שרמת האימון והיכולת שלך עולות.
    מתיחות לשריר ,הרלוונטי אין המון - אך אם ממש מציק אולי קרח בסוף אימון יעזור למשך מספר דקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו