כאבי ברכיים בזמן ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים בזמן ריצה
    הדס
    23/01/2012

שלום
    אני רצה כבר כשנתיים 3 פעמים בשבוע. בחודשיים האחרונים החלו לי כככאבי ברכיים בזמן ולאחר הריצה. אני שוקלת 48 וגובהי 1.57.. האם הסיבה יכולה להיות בגלל שאני רצה בחצי השנה האחרונה על הליכון?.. (בשיפוע 0.5 , למשך חצי שעה)

תודה
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים בזמן ריצה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בזמן ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    24/01/2012

כאבי ברכיים לרוב קשורים בבעיות תפקודיות בכפות הרגליים
    לכן יש לבדוק התאמת נעליים נכונה או לחלופין האם החלפת נעליים לאחרונה
    שנית יש לבדוק התאמת מדרסים
    ובמידת הצורך יש לבדוק פרמטרים אחרים כמו שינויים תפקודיים באורכי הרגליים וחוסר סימטריה
    יש גם לבדוק את מערך האימון ומומלץ לבעצ תרגילים פונקציונלים כמו עבודה על פטרייה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים בזמן ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    25/01/2012

אני דווקא בדעה שנכון שהכאב מופיע סביב איזור הפיקה (במרכז, מעל או מתחת, קצת ימינה או שמאלה - לכל ס"מ חשיבות רבה) אך ככל הנראה מדובר על חיכוך של הגיד המשותף לקבוצת ארבעת הראשים על גבי עצם הפיקה. חיכוך שכזה גורם גם לסיבי ומעטפת הגיד נפגמים, וגם שבבי עצם ש"מנוסרים"..

אחת הסיבות יכולה להיגרם כאשר השריר המדובר קורס ונעזר בגיד לבצע את הפעולות,
    עוד סיבה היא כאשר הגמישות של ארבעת הראשים בת*ת והאלסטיות של הגיד רעועה - נוצר לחץ על הגיד (מורגש בירידת מדרגות, לדוגמא)
    אולי הנעלה שהוחלפה ומשנה את זווית ומנח הרגל
    עלייה בעומסים, עצימות, ושינוי תוכנית אימונים
    שינוי תוואי שטח
    ועוד ים של סיבות בשתי ברכייך

אל תהיי שבוזה, זוהי הזדמנות נהדרת לטפל, לחזק, ללמוד איך לתחזק ולחזור משודרגת יותר..
    לרוב כאבים, צביטות ותחושתיות באיזור לא נעלמים כל כך מהר כפי שבאו

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו