מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניסקוס קרוע - דחיקת רגלייםסטודנט28/01/2012
שלום.
אני מתאמן בחדר כושר כ 5 חודשים, כרגע על תרגילים בסיסיים, לשם העלאת מסת שריר. לפני יותר משנה נקרע לי מניסקוס(אחורי, לדעתי) ברגל ימין עקב קפיצה בנאלית לגובה. מסאג"ים, כמה תרגילים, ואחרי כחצי שנה הכאב ברובו עבר. להיום אין לי כאבים בזמן הליכה, ישיבה וכו", ודברים כמו כדורסל או כדורגל לא מדברים אליי. אך בכל זאת, כשאני עושה דחיקת רגליים בחד"כ, אני יכול להרגיש משהו שקשה להגדיר בתור כאב, אלא אי נוחות מינימלית בברך. זה עובר ברגע שאני מפסיק את הפעילות. כרגע הגעתי לדחיקת משקל גופי - 60 ק"ג(משקלי - 55 ק"ג), ואני מרגיש שהרגליים נעשו חזקות יותר. לא רופאים ולא מדריכים בחד"כ אסרו עליי לעסוק באימון רגליים, אלא רק אמרו לפעול בזהירות.
אני רוצה לדעת, האם זה יכול לגרום נזק למניסקוס, שגם ככה קרוע(או שאולי זה התאחה??), והאם הקרע עלול להיפתח ולהתרחב?
תודה. בן 30, לא סובל מבעיות בריאותיות מוכרות לי להיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס קרוע - דחיקת רגליים - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/01/2012נראה שהצלחתה להסתדר לא רע עם הפציעה, אם אכן וזו אומתה בצילום MRI
יתכן שבעתיד לא יהיה מנוס מלנקות את החלק הקרוע כי אכן זה יכול להשפיע על תנועת המפרק. אך לפני שמבצעים כול פעולה כירורגית יש אכן לוודא שאכן מדובר בקרע במיניסקוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסקוס קרוע - דחיקת רגליים
סטודנט28/01/2012תודה על התשובה.
אכן מדובר בקרע, לפי הMRI, וגם בברך שמאל, למרות ששם אני לא מרגיש כלום אף פעם.
אורטופד בכיר אמר, שאין הגבלה בפעילות, כל עוד אין החמרה במצב. אני רוצה לחזק את שרירי הרגליים ומסביב לברכיים בפרט, כדי שאלה יקחו באופן חלקי פונקציה של הסהרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסקוס קרוע - דחיקת רגליים - תגובה
ד''ר שמי שגיב28/01/2012אין בעיה תמשיך לחזק אך אל תגיע לכאב
וודא לבצע גם תרגילי גמישות ובעיקר תרגילים פונקציונליים- פטרייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?