מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחנן וד"ר שגיבא(שם בדוי)11/02/2012
שלום לכם אני שחקן כדורגל בן 23..כרגע משחק בבלגיה..לא יכלתי שלא להתעלם מהידע שלכם...אז אני ישאל את זה הכי פשוט...בחצי שנה האחרונה שאני בבלגיה הרבה קבוצות אומרות לשחקנים שלהם לא להתקלח במים חמים לאחר אימונים ומשחקים. אם הם כבר מתקלחים במים חמים אז הם נכנסים לגקוזי וישר לאחר מכן לאמבטייה עם מים קרים.
ששיחקתי בארץ ובנבחרת המאמנים לא היו אומרים לנו באיזה מים להתקלח.
השאלה שלי האם יש קשר לפציעות? בגלל זה עושים את זה? ובכלל מה דעתך?
תודה לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן וד"ר שגיב - תגובה
חנן בן-עמי11/02/2012הי בלגי,
החשיבות הרבה בקטע הזה היא בזירוז יכולת ההתאשוששות של הגוף לאחר אימון עוצמתי או משחק, וכן בקטע של מזעור פציעות קטנטנות לשרירים ולרקמות שחלו בזמן משחק או אימון
מי קרח לאחר פעילות גורמת לגוף לצמצם את היקף כלי הדם ובכך מפחיתה את פעילות השרירים , שברגעים לאחר אימון בעיקר הורסים את עצמם. הרי בזמן פעילות אתה הורס רקמת שריר (שלב קטבולי) ובונה אותה מחדש (אנבולי) הודות לתזונה איכותית, מנוחה וגירוי (חיזוקים, לדוגמא)
בנוסף, אין מצב שבמהלך אימון אתה לא חוטף חבלה/רגל עץ/נוגרה או פצצה לשוק. אולי זה מרגיש קצת כואב ועובר אח"כ - אך הגוף עכשיו נלחם לתקן את מה שנפגע.
קרח מוריד נפיחות ובעיקר מאפשר לגוף להתמודד טוב יותר עם הפציעה הקלה.
באופן כללי אני מניח שאינטנסיביות האימונים והפיזיות בבלגיה היא גבוהה יותר מאשר בארץ, ושהאימונים אולי ארוכים יותר.- ולכן שמים שם דגש על מקלחות קרח כאמצעי להתאוששות טובה יותר של הגוף כדי למקסם ביצועים.
אני יכול לומר לך שבתקופתי בליגת העל השחקנים היו נכנסים רק לאחר משחקים 4 דקות בתוך פח אשפה ירוק מלא בקרח, אבל בקרית שלום ובקצף יש אבטיות קרח ומכונות לייצור קרח.
אחרי אימונים הייתי מפציר בשחקנים לחבוש שקיות קרח - ואז המאמן היה ניגש ושואל למה יש הרבה פצועים. לך תסביר שזו רק דרך למנוע פציעות..
תשתמש בבלגיה כמקפצה הלאה, תרכוש הרבה ידע ומוסר עבודה (כמו טל בן חיים האנגלי) שמור על מקצוענות (כי פאבים ומסיבות יהיו תמיד), תבנה מסת שריר ותשמור על הגוף.
לפני גיל 30 אל תדרוך כאן אלא לביקורים ומדי הנבחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?