מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלה ממשיק כדורגל בברךדנדוש13/02/2012
שלום שמי דנה בת 30 שחקנית כדורגל בקבוצת נשים,נפצעתי בסוף אוגוסט האחרון בברך, MRI גילה שיש בעיה בסחוס במונח הרפואי "לזיה סובכנדרלית בפלטו טיביאליס לטראלי"
מה זה אומר בדיוק? שחיקת סחוס? או משהו אחר?
האם אוכל לחזור לשחק בקרוב?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה ממשיק כדורגל בברך - תגובה
חנן בן-עמי14/02/2012הי דנה,
השאלה איך קרתה הפציעה ומהם יכולותייך מאז? האם במגמת שיפור או אותו הדבר (שזב כמובן לא מצב טוב)
לזיה (LESION) היא מילת יחס המציינת אנורמליות של רקמה, כלומר שריר,גיד,עצם או כל מבנה אחר באיזור הברך שספג טראומה.
הבדיקה הראתה שהטראומה מאופיינת על גבי עצם הטיביה שלך בחלקה החיצוני.
זוהי רק הפתולוגיה. ההסבר שמאחורי הפציעה. השאלה אם יש גם קליניקה - כלומר האם יש כאב, הגבלה בתנועה, קושי בייצוב הברך וכו'
חזרה שלך למשחק תלוייה ביכולת הרקמות להתאושש ובשיקום לקראת כשירות
אין לכם איש צוות רפואי בקבוצה (פיזיו') שיכול להכווין אותך בשיקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מכל הלב
דנה16/02/2012היי תודה רבה על ההתייחסות וההסבר המעמיק, אני בעיקרון הולכת לרופא אורטופד בזמן הקרוב על מנת שיגיד לי איך מטפלים, מה עושים במצבים כאלו
הקבוצה שלי יחסית חדשה ואין לנו אנשי מקצוע כאלו
בכל אופן הרופא האורטופד לפני שהלכתי לעשות MRI אמר לי שאני יכולה לחזור בהדרגתיות לשחק, אך כמובן רציתי לשמור על עצמי עד אחרי הבדיקה
בעיקרון אני עושה פיזיו' , יש לי קצת בעיה של יציבות, בתרגילים מסויימים
כואב לי יותר בזמן הליכה ממושכת, עמידה ממושכת ,נשיאת משקל כבד על הגוף שגורם בעצם להעמסה על הברך, וגם כשאני מתנגשת באזור הספציפי בברך כלומר נוגעת או נתקלת במשהו על הברך, בצד המדיאלי דווקא וגם בטיביה עצמה
הפגיעה התרחשה כך, שחקנית באה מולי שמה רגל, אפשר לומר בין הרגליים שלי לכיוון הברך שנפגעה ,וכתוצאה מזה שהיא "שמה לי רגל" נפלתי חזק על אספלט (לא על דשא) והברך ישר התנפחה, ונהייתה צבעונית, לצערי המשכתי לשחק יותר נכון עמדתי בשער כי לא יכולתי לדרוך/ לרוץ, וזהו לצערי זה מה שקרה...
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מכל הלב - תגובה
חנן בן-עמי19/02/2012את השאלות ואת כל הידי הדרוש לשיקום והחלמה מהירה הייתי מפנה לצוות הפיזיו' שמטפל בך. הם מכירים את יכולותייך ואת גרף ההתקדמות שלך.
אולי ניתן לחזור לתירגולי כדור על דשא, אך כל עוד יש לך ספיחים מהפציעה כמו חוסר ייצוב בברך וחולשת שרירים, את רק מעמידה את עצמך בסיכון לקראת פציעה נוספת
שבוע טוב
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום !!
שיר12/08/2012אני מאוד מצטערת לשמוע , על מה שקרה לך בעקבות משחק כדורגל !
ואני פונה אלייך מכיוון שאני בת 15 ואני גם מאוד אוהבת כדורגל , למרות כל מה שהבנות האחרות בגילי ובכלל כל מה שהנוער בגילי אומר על כדורגל ל-ב-נ-ו-ת !
ורציתי לדעת גם , איך את התחלת לשחק כדורגל ? ובאיזה גיל התחלת ?
כי אני ממש מאוד אוהבת כדורגל ויש לי גם עבר בכדורגל ...
שיחקתי בבית הספר היסודי , בחוג כדורגל ואני הייתי הבת היחידה מתוך 30 הבנים !
ולמרות זאת , בגלל הנחישות שלי, הכח רצון שלי ובעיקר ההתמדה ללכת לחוג זה , אני התחלתי לאהוב יותר כדורגל !!!!
תודה לך מראש
משיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?