כאבי גב לאחר ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב לאחר ריצה
    גדי
    21/02/2012

שלום, אני רץ כחמישה ק"מ 3-4 פעמים בשבוע. יש לציין שאני רץ על משטח קשה עם עליות וירידות רבות עם נעלי ריצה מקצועיות. בהרבה מהמקרים לאחר הריצה ובעיקר בבוקר שלאחריה יש לי כאב בגב התחתון בצד שמאל. הכאב מרגיש כמו שריר מכווץ והוא תמיד באותו מקום ולעיתים מקרין על מקומות נספים). הכאב עובר אחרי מנוחה של יום-יומיים.
    כף רגל שמאל מעט יותר קטנה מכף רגל ימין (הכאבים הם תמיד בצד שמאל של הגב התחתון). האם יכול להיות קשר בין הדברים?
    אני מודה שלא תמיד אני מקפיד על מתיחות אחרי הריצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב לאחר ריצה

הוספת תגובה

• כאבי גב לאחר ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    21/02/2012

עומסי האימונים, העבודה, חבלות והחיים יוצרים מתח על גופנו. מתח זה מיידית גורם למערכת העבים לכווץ את שרירי הגוף. זו תגובה מגננתית לעומס כול שהוא.
    מן הסתם, כשקיימים ליקויים אנטומיים ותפקודיים בגוף היוצרים חוסר סימטריה אף הם תורמים להגברת המתח העצבי.
    מעבר למתיחות ממליץ גם לבצע תרגילי הרפייה ולהגיע לגורם מקצועי על מנת לאבחן את מצבך ולהפנות אותך לטיפולים הנכונים.
    הרבה יותר קל לטפל בבעיה כשהיא קטנה מאשר כשהיא מגיעה למיממדים מפלצתיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו