כאבי ברכיים בפעילות אירובית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים בפעילות אירובית
    יואב
    15/03/2012

שלום.
    אני מתאמן בחדר כושר כחצי שנה. בחודשיים הראשונים השתמשתי באליפטיקל למשך 30-40 דקות בקצב נמוך (130 צעדים לדקה) ולא היו לי בעיות.
    לאחר מכן עברתי לתכנית שכללה מקטעים של 5 דקות ריצה על הליכון כל פעם. כאשר העלתי את זמן הריצה ל-10 דקות התחילו לי כאבי ברכיים (לא היו לי בעבר).
    עברתי חזרה לאליפטיקל למקטעים של 10 דקות בקצב מהיר (160-180 צעדים לדקה ) והכאבים שכחו.
    עכשיו בנו לי תכנית חדשה של 40 דקות על האליפטיקל (בקצב מהיר) ושוב חזרו לי כאבי הברכיים.
    הלכתי לאורטופד והוא אמר שאין לי נזק בברכיים ועלי לנוח.

האם יש לכם עצות כיצד לבצע פעילות אירובית של מעל 10 דקות מבלי להעמיס יותר מדי על הברכיים? האם יש דברים נוספים שאני יכול לעשות כדי לשמור על הברכיים?

ודבר נוסף. האם אתם יכולים להמליץ על פיסיוטרפיסט ספורט באזור ראשון לציון?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת

יואב
    15/03/2012

מדובר בכאבים בחלק הקדמי של הברך ובעיקר בברך ימין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

חנן בן-עמי
    16/03/2012

הי

אולי לאחר מנוחה של כמה ימים המצב ייטיב, אך בכל אופן משמעות הכאבים ללמדך שגופך כנראה אינו ערוך, מוכן וחזק לביצוע פעילות עצימה שכזו.

כדאי לבנות ולחזק את שרירי הירכיים, להקפיד על גמישות מירבית של ארבעת הראשים (הבאת עקב לישבן למשל) והכי חשוב - תוריד את הקצב ותפחית את התנגדות המכשיר

ניתן לעשות 40 דקות אליפטי במהירויות משתנות ועדיןן להינות.
    אתה מתאמן רק חצי שנה, אולי לך זה נשמע הרבה אך עבור הגוף מדובר בפרק זמן לא רב להיערך ולעשות שנויים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו