pes cavus וכושר גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• pes cavus וכושר גופני
    אסף
    21/03/2012

אני בן 26, בריא ולא סובל מעודף משקל. לאורך כל חיי היה לי כושר טבעי נמוך. הדבר בעיקר התבטא בכושר אנאירובי נמוך - היכולת שלי לרוץ מהר למרחקים קצרים תמיד הייתה נמוכה (מבחינת המהירות). גם כשזה נוגע לכושר אירובי יש לי כושר טבעי נמוך ולמרות שהיו תקופות ארוכות שהייתי מתאמן על הכושר האירובי חזק (ובצורה מושכלת, מונחית ונכונה) עדיין לא השתפרתי רבות בתחום.

הייתי רוצה לדעת האם העובדה שאני סובל מקשתיות בכף הרגל (ואצבעות פטיש אם זה קשור) יכולה להסביר את העניין במקצת? בקיצור אני שואל האם ידוע על קשר בין כושר גופני למצב הרפואי הזה, ואם כן מה אפשר לעשות כדי למזער את התופעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    pes cavus וכושר גופני

הוספת תגובה

• pes cavus וכושר גופני - תגובה

חנן בן-עמי
    24/03/2012

הי אסף

גורמים רבים כמו גנטיקה, מהירות כיווץ שריר, מבנה גופני , אלסטיות שרירים, טווח תנועה של מפרקים ועוד - כולם כולם משפיעים על היכולת האנאירובית לרוץ מרחקים קצרים ומתפרצים - ועוד לא הזכרנו את נושא הכימיה של הדם והמרכיב הפיזיולוגי (סף חומצת חלב ויכולת הובלת חמצן)

קלוש הסיכוי לקשור בין תופעת כף רגל כפי שציינת ליכולת לרוץ מרחקים קצרים ומתפרצים וארוכים אך איטיים במקצת

תזונה, שינה ומנוחה ותוכנית ומסגרת אימון המתאימים לך! רק הם ישפרו את מרכיבי הכושר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו