לאחר זריקה בשל בורסיטיס היפ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר זריקה בשל בורסיטיס היפ
    מירב
    31/03/2012

שלום רב
    אמש קיבלתי זריקת קורטיזון בירך לאחר שפיזיותרפיה דיקור סיני ונוגדי דלקות דוגמת ארקוקסיה ולאחר מכן וולטרן לא עזרו לריפוי הדלקת במשך כ 4 וחצי חודשים.
    הדלקת החלה חודש וחצי לאחר לידה ( לידה שניה והפעם קלה - גיל 37)

אני אוהבת לעסוק בהליכה בחוץ ובחדר הכושר ע"ג הליכון , או דיווש על אופניים גם בחדר הכושר ופעמיים בשבוע פילאטיס רצפה. כמובן שכל הפעילויות הללו נעשו בלתי אפשריות בחודשים האחרונים והיו מוגבלות מאד בשל הכאבים החזקים .

לאחר שכאב הזריקה יפוג ( באמת כואב...:( ובתקווה שארגיש שיפור
    1. מתי מומלץ לחזור לפעילות ?
    2. מאילו פעילויות כדאי להמנע ולכמה זמן ? ( דיווש על אופניים ? עבודה על מקרבי ירך מרחיקי ירך
    3. מה כן אפשר לעשות ? אני מאד אוהבת להתעמל אך כמובן זוכרת שצריך לתת למקום להחלים. האורתופד ציין שהשיפור לא יבוא מייד אלא לאחר חודש לערך יהיה ממש אפשר לדעת אם הסיפור הזה מאחוריי...

אודה לעצתכם המקצועית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאחר זריקה בשל בורסיטיס היפ - תגובה

חנן בן-עמי
    01/04/2012

הי מירב,

כבכל פציעה, השאלה היא לא איך לטפל בסימפטום, אלא מהו אותו גורם שבעטיו חלה הדלקת בבורסת הירך?

זריקות קורטיזון (שכבר אינן מקובלות כמעט כיום) מטפלות בעזרת סטרואידים באופן נקודתי בתסמיני הדלקת: כאב, נפיחות, הגבלה בתנועה וכו'. הזריקות לא מטפלות במקור!

השאלה מה קדם למה? אני מבין שלאחר הלידה (במשך ההריון גם ככה האגן מתרחב, עובר שינויים ופגיע) החלת שוב לעסוק בפעילות גופנית נמרצת. לרוב מהר מדי, חזק מדי, יותר מדי ללא כל תשתית ראויה וכושר מתאים - מפעיל הרבה עומס על השרירים, הגידים והרקמות.

פגיעה בבורסה אפשרית בעקבות מגע ישיר רפטטיבי (שכיבה על הצד למשל),
    בעקבות תנועה סיבובית רבה של מפרק הירך וחיכוך הרקמות הסובבות אותו בבורסה (תפקידה של הבורסה לשכך ולסכך מגע בהיותה כרית ג'ל) כמו רכיבה הליכה וריצה ,
    בשל שינויים מסויימים במפרק הירך,
    חולשת שרירים,
    ייצוב רעוע ויציבה
    נוקשות וחוסר אלסטיות ברקמות אשר גורם לחיכוך
    ועוד ועוד..

הפרוטוקול אומר שבמשך שבועיים מומלץ לא לעסוק בפעילות אירובית לאחר זריקה, ובכל מקרה בתום פרק זה אמנם , אולי,תהיי נטולת כאבים, אך יהא עלייך לחזור צעד אחרוה ולבנות את כל ענין הכושר, תשתית השרירים, עצימות האימון וכו' מהתחלה

בהצלחה
    חג שמח ונטול כאב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לחנן ועוד בעניין הבורסיטיס היפ

מירב
    02/04/2012

היי חנן
    תודה על המענה המפורט
    קיבלתי זריקת דיפרוספן ( ממשפחת הקורטיקו-סטרואידים )
    הרופא לא היה יכול להצביע על הגורם לדלקת
    בהתחלה כלל חשבתי שזה שריר תפוס אך מהר מאד הפסקתי בהליכות
    ייתכן באמת שחזרתי להליכות נמרצות מהר מדי אחרי הלידה למרותש הייתי פעילה בהריון בהליכות ובפילאטיס רצפה ( גם לפני ההריון ניהלתי אורח חיים בריא וספורטיבי ...)

האם ישנה כלל דרך לדעת מה היה הגורם כדי להמנע מפציעה נוספת ?
    יש דברים שחד משמעית אסור לי לעשות ? המדריכים בחדרי הכושר לא תמיד מתמצאים דיים....
    שוב אציין כי יש לי עניין בהליכה ( מה שאפשר לעשות עם העגלה ) או בחדר הכושר ושיעורי פילאטיס רצפה ( ברור לי כי לא כדאי לשכב על הצד ההרגיש )

אשמח לכל עצה נוספת ומועילה
    חג שמח
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לחנן ועוד בעניין הבורסיטיס היפ - תגובה

חנן בן-עמי
    02/04/2012

הי שוב,

את הגורם לדלקת בבורסה ניתן לברר בבדיקה קצת יותר מקיפה מחמש או שבע הדקות שמוקצבות לך ע"י האורטופד.
    לרוב אנשי מקצוע מתחומינו (שיקום, פיזיו וכו') יכולים לאבחן ולהמליץ על דרכי טיפול.

בכל מקרה הליכה אמורה להיות אפשרית, כל עוד העומס מבוקר, ההנעלה שלך מתאימה ונאותה להליכה, קצת חיזוקי שרירים, קצת מתיחות ואלסטיות ואט אט חזרה לכשירות..

בח"דכ לא הייתי מבצע כרגע סקואטים ולאנג'ים, אך אליפטיקל, אופניים והליכון אמורים לא להיות לנטל על הגוף ולכן אפשריים. זוהי רק המלצה כללית , כן?<!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חנן ואפרופו פיזיו'

מירב
    02/04/2012

אינך יודע כמה אני מאוכזבת מהשירות הפזיותרפי שקיבלתי.... -:(
    לצערי בקופות החולים אין להם זמן בכלל , מחברים לחשמל או כמה דקות US וזה הכל
    החשמל אף גרם לי אחרי פעם אחת לכאבים מוגברים בהרבה
    בוודאות נשללה בעיה בגב בכל אופן
    וההערכה היא כי הפגיעה היא נקודתית
    התנועה של רגל ימין פנימה מהחוץ אל הפנים ( היינו תנועת מקרבי הירך הימניים נפגעה, גם המנח האלכסוני של התנועה )
    לא אעמיס כמובן ואקשיב יותר לגוף
    מקווה כי הכאבים יחלפו לחלוטין
    רוב תודות !
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה חנן ואפרופו פיזיו&#39; - תגובה

חנן בן-עמי
    02/04/2012

לא אמרתי פיזיו' בקופ"ח...ודי לחכימא ברמיזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו