נפיחות בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפיחות בברך
    שבי
    31/03/2012

לפני שבועיים נפלתי על הברך בעוצמה חזקה במשחק כדורגל, הברך התנפחה מקדימה אבל לא משהו רציני, יכולתי לעשות פשיטת ברכיים, לרוץ, רק שרציתי למתוח את ה4 ראשים(עקב לישבן) הרגשתי מעט קושי בטווח התנועה.
    הכאבים ירדו(מכה יבשה) ואתמול עוד פעם נפלתי חזק על הברך, אך הפעם כל הברך התנפחה משמעותי עם כאבים כאשר אני מביא את העקב לישבן, שאני מישר את הרגל אין בעיה. ב24 שעות הראשונות שמתי קרח בשקית, פעמיים ביום על המקום.
    שאלתי היא:
    האם הברך יכולה להתנפח כל כך ממכה חזרה בדשא? או שבגלל שיש נפיחות גדולה זה מוזר?
    2.אני יודע שאין פגיעה ברצועות וזה רק מכה יבשה חזקה מאוד, שאלתי היא:מה זה הנפיחות בברך? האם זה מים, נוזלים, אולי דלקת?
    וכמה זמן אתה מעריך ה"סיפור" הסתדר לי?
    תודה רבה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בברך

הוספת תגובה

• נפיחות בברך - תגובה

חנן בן-עמי
    01/04/2012

הי שבי,

נפיחות היא לרוב תוצר לוואי של דלקת, שהיא דרך הריפוי הטבעית של הגוף

בעת הנפילה קיבלו הרקמות חבלה, וכעת הגוף צריך לתקן אותן. זוהי דלקת ולכן הנפיחות.
    כמובן שהמקום רגיש עוד יותר אם חטפת את אותה הטראומה בפרק זמן קצר, ולכן הנפיחות רבה.
    עליך לעשות את הדברים הבאים:
    כלל אצבע הוא קרח כל 4-5 שעות למשך 48 שעות לאחר הפגיעה.
    תנועתיות - חשוב חשוב לשמור על השרירים שלא יתקשו ויתאבנו. בלי לחץ, בלי משקל, פשוט כפיפה ופשיטה של הברך.
    אם עברו 48 שעות אפשר עיסוי מכיוון השוק עד מעלה הארבע ראשי. זה יעזור בניקוז ודחיפת הנוזלים. במקרים מסויימים, משום שהנפיחות יוצרת לחץ וגורמת לכאב, ימליץ הרופא המטפל לשחקני כדור על שאיבת "מים" מהברך. כואב אבל משחרר...

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו