קושי והתנשפות בעת מאמץ קל מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי והתנשפות בעת מאמץ קל מאד
    לירון
    13/04/2012

שלום. אני בת 36, בריאה ולא לוקחת תרופות. אינני עוסקת בספורט באופן קבוע. נמצאת כיום במשקל עודף (BMI 27). בכל מאמץ הכי קטן, קשה לי מאד ואני ישר מתנשפת. לדוגמא: עליית קומה אחת של מדרגות, הליכה בעלייה. אני מרגישה שמה שקורה לי אינו פרופורציונאלי גם ביחס לאנשים אחרים במצבי / בגילי (גם בעלי שהלך איתי בעלייה אתמול, המליץ לי לבדוק את הנושא).
    חייבת לציין שמאז ומתמיד הייתה לי סיבולת לב ריאה גרועה ביותר, גם כשהייתי צעירה ורזה יותר.

האם ייתכן שיש לי בעייה כלשהי, או שפשוט עליי להתאמן ולקחת בחשבון שנקודת המוצא שלי שונה קצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי והתנשפות בעת מאמץ קל מאד - תגובה

חנן בן-עמי
    16/04/2012

הי,

לא יהיה אחראי מצידנו לומר לך "אין לך כלום הכל בסדר" אך את מתארת מצב של תחזוקה כללית לקוייה וכושר גופני עם דגש על סיבולת לב-ראיה, מאוד מאוד ירוד

מה עושים? בדיוק כפי שציינת, מתרגלים. נכון, בשלושה שבועות הראשונים זה לא מתקדם כל כך, אך בזכות התמדה ובשל גילך הצעיר השיפור יהיה מוחשי.

לא להתייאש ופשוט לתרגל. גופך יודע לך על כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו