תמס שריר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמס שריר
    ציפי
    25/04/2012

בני עומד להתגייס לקרבי בעוד 4 חודשים. בעקבות ריצת 2000 (ריצה די שגרתית עבורו) הופיע אצלו שתן אדום/ חום. בבדיקות דם נמצא CK=12300 AST=158 ברזל =10 ואמוגלובין=11.6.
    הוא נשלח למיון לקבלת נוזלים ונמצא במעקב לבדיקת מידת הירידה של CK. שאלתי: כיצד ניתן לבדוק לפני הגיוס שאין לו נטיה לתמס שריר שעלול לסכן אותו באימונים מאסיביים במהלך השירות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמס שריר

הוספת תגובה

• תמס שריר - תגובה

חנן בן-עמי
    29/04/2012

CK הינו אנזיים אשר מעיד על פירוק של רקמת שריר. זהו
    ספורטאים מקצועניים חיים עם רמות מאוד גבוהות של האנזים משום שגופם נמצא בתהליך אין סופי של פירוק רקמות ובנייתן מחדש (הודות לתזונה והמון מנוחה)

אני מציע לתת למערכת הבריאות לפענח את תוצאות הבדיקות ולפי זה להחליט על דרך פעולה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמס שריר

ציפי
    30/04/2012

לא פניתי אליכם כתחליף למערכת הבריאות. פניתי בעקבות הההתיחסות של מערכת הבריאות שבהחלט ראתה בתוצאות משהו חריג ולא תוצאה של מאמץ שגרתי של ספורטאי (כולל הפניה למיון ומעקב צמוד כל כמה ימים לכמה חודשים).
    פניתי אליכם היות וחשבתי שאולי יש לכם נסיון ואתם יודעים על בדיקות מיוחדות לעניין, בעיקר לאור העובדה שרצוי לבדוק הנושא לעומק לפני גיוס לקרבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמס שריר - תגובה

חנן בן-עמי
    30/04/2012

צר לי.
    לי אין רבות לתרום לנושא.
    אולי ד"ר שגיב יהא יותר לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו