מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי התכווצות קבועים בארבע ראשירץ ותיק01/05/2012
בן 50 בריא לחלוטין,עוסק בספורט מגוון, בעיקר ריצות ארוכות, באופן יומיומי ולאורך שנים.
מזה מספר חודשים כאבים קבועים והרגשת כיווץ בארבע ראשי (בשתי הרגליים באותה עוצמה).
לא היה שינוי בסוג,במינון או עוצמת האימונים בתקופה שקדמה להופעת הכאבים.
לפני הופעת הכאבים ביצעתי תרגילי סקווט ופשיטת רגליים במשקלים כבדים ללא שום בעיה, כיום לא מסוגל לבצע את תנועת הסקווט גם ללא משקל כלל, מבלי לחוש כאבים חזקים בארבע ראשי. פשיטה יכול לבצע במשקלים קלים בלבד.
בריצה יש ימים שכל דריכה כואבת בשריר, לא מצליח 'לפתוח' צעד, והקצב איטי מאוד, יש ימים שמצליח לבצע ריצה טובה ומהירה אבל אז אחרי הריצה באים כאבים חזקים שמתגברים בישיבה והכי הרבה בשינה. הכאבים העזים בשינה נמשכים לילה אחד בלבד אבל כאמור הרגשה של שריר מכווץ וכואב כאשר עושים תנועת כריעה קיים כל הזמן.
מנוחה של מספר ימים לא השפיעה כלל. כנ"ל מסג'ים וקרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה כאבי ארבע ראשי
שי מבורך02/05/2012איזה סוגי עיסוי ביצעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשריר ארבע ראשי
רץ ותיק03/05/2012גם מסג רפואי וגם מסג כייפי, שניהם לא הביאו לשיפור או הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה כאבי ארבע ראשי
שי מבורך03/05/2012ישנם כל כך הרבה סוגי עיסוי רפאי הבעיה שכל אחד מחליט לקרוא לעיסוי מסויים רפואי.
עכשיו לעניינך ישנם סוגי טיפול מנואלי היכולים לעזור טריגר פויינט, טייפינג הנעות מפרקים לבדיקת ושיפור טווחי תנועה וטיפולי מתיחות.
חשוב לציין שהמטפל צריך להיות ברמה ורק לאחר הסבר מפורט ומס טסטים שייבצע יחליט מה מקור הבעיה ומשם יתחיל טיפול.
אני אישית מעדיף שילוב בין השיטות בטיפול אחד.
מקווה שעזרתי ומאחל לך חזרה מהירה לשיגרה.
שי מבורך ספורט תראפיסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי התכווצות קבועים בארבע ראשי - תגובה
חנן בן-עמי06/05/2012נזק וטראומה לשריר ארבעת הראשים אפשריים מכל מיני כיוונים- אולם המצב שאתה מתאר של כאבים זהים בשתי הרגליים מצביע לרוב על עומס וחוסר יכולת התאוששות או על חוסר במינרלים (תחושת כבדות וכיווץ) אשר אחראים לשחרר ולכווץ את השרירים כדוגמת מגנזיום ואבץ...
מטבע הדברים לכל פציעה מתווסף מאפיין של כאב, שבעטיו אנו מפחיתים פעילות ולכן יש נטיית התאבנות והתקשות של המקום הפגוע, דבר המוביל לעוד כאב..
האם נבדקת ע"י איש מקצוע בתקופה האחרונה?
האם שינית את הרגלי התזונה ?
החל בשתי הרגליים באופן סימטרי או שהתחיל באחת ולאחר זמן עבר לאחרת וחוזר חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בארבע ראשי
רץ ותיק06/05/2012חנן שלום,
עומס עלה גם לי אינטואטיבית כגורם לתופעה, אבל הסבירות נמוכה זאת שבפועל לא היה עומס גדול (הכל יחסית) ובתכנית האימונים שלי מובנים ימים קלים וימי מנוחה.בכל מקרה אם אני רוצה או לא, המגבלה בארבע ראשי מחייבת אותי להוריד את עוצמת האימונים.
גם חוסר במינרלים לא נראה סביר זאת שלא מזמן ביצעתי בדיקות תקופתיות וערכי המינרלים הרלבנטיים היו בסדר ולא ביצעתי שום שינוי בתזונה.
לשאלתך התופעה החלה בשתי הרגליים בו זמנית ובאותה העוצמה בשתיהן (אני לא ממהר לפנות ל'אנשי מקצוע', מאחר ולצערי טרם פגשתי מישהו שאני באמת יכול לקרא לו איש מקצוע)
מזה מספר ימים אני מורח טארמל, מוקדם לקבוע אם יש לה השפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בארבע ראשי - תגובה
חנן בן-עמי07/05/2012תודה על הפרטים הנוספים, למרות שלא היה בהם לשפוך יותר אור על הנושא.
למרות ספקותייך אולי שווה לבדוק זאת בכל זאת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?