בן 16, הרמת משקולות בעמידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 16, הרמת משקולות בעמידה
    מתאמן
    31/05/2012

שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר כבר חודש וחצי. המאמן שלי בנה לי תוכנית אימונים שמתוכה המון תרגילים הם עם משקל חופשי ובעמידה.
    חבר שלי שהוא סטודנט לרפואה אמר לי שאסור לי להרים משקולות בעמידה בשום אופן בגלל שזה יפגע בגדילה שלי.
    השאלה שלי היא האם זה נכון, כי אני יודע שיש מחקרים שאומרים שזה עוצר גדילה ויש כאלה שסותרים את זה.. אבל האם יש תשובה מובטחת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 16, הרמת משקולות בעמידה

הוספת תגובה

• בן 16, הרמת משקולות בעמידה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/06/2012

אכן כך, אין מחקרים החלטיים בנושא וכול מקרה צריך להיבדק לגופו. זה לרא רק מה גילך הביולוגי אלא גם מה מצב התפתחות המערכת השילדית שלך וכיצד אתה בנוי. הייתי אומר שתנסה להיות זהיר ואל תנסה לדחוק משקלים כבדים. נסה לבצע תרגילים עם משקלי גוף זה הרבה יותר עדיף ובטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברשותכם אוסיף...

ליאת
    11/06/2012

מתאמן יקר, כמדריכת כושר/פילאטיס/ושיקומי (שאליה מגיעים פצועי מכון הכושר...) אני יכולה להוסיף שגם בשנים שלאחר מכן אם עוברים עם משקולות חופשיות בעמידה חשוב לדעת לעשות את זה נכון
    באימון במכון אתה תראה אנשים מרימים משקלים הרבה מעבר ליכולתם והתוצאה שתראה גב מוטה לאחור, עצירת נשימה וכד' - עצתי לך - אל תלמד מהם גם אם השריר נראה מחוטב ומעוצב !! :)
    לגילך, והיות ואני לא יודעת מה התוכנית שבנו לך, הייתי מציעה בעבודה עם משקל חופשי - לעבוד בשכיבה ולא בישיבה (שם העומס על עמוד השדרה גדול ביותר...) ובכל מקרה לשמור על תנועה נכונה
    העיקר לשמור על הגוף והבריאות

ליאת ג'רבי-פרשטנפלד, ליאתנועה
    מדריכה לפעילות גופנית מתמחה בפילאטיס שיקומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו