תופעה משונה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה משונה...
    עמוס
    07/07/2012

שלום,

אני בחור בריא בן 24, המתאמן חזק על הסקווט מספר שנים (הגעתי ל-120 דיפ-סקווט 8 חזרות). פעמיים בשבוע אני מבצע אימון רגליים, הכולל דיפ-סקווט 3 סטים וכפיפת ברכיים במכונה.
    לאחרונה שמתי לב למשהו מציק אצלי: תוך כדי עמידה/הליכה יש שפשוף בין החלק המדיאלי-פרוקסימלי של ירך ימין לזה של שמאל (כלומר, יש מגע בין הירכיים באזור שמתחת למפשעות).

האם אתה מכיר תופעה כזו אצל מתאמנים?
    מה אוכל לעשות עם החיכוך המעצבן הזה? והאם זו תופעה ידועה של מתאמני תרגילי רגליים בחדר-הכושר?
    אגב, זה מעולם לא היה לי ומעולם לא סבלתי מהשמנה.

תודה,

עמוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה משונה...

הוספת תגובה

• תופעה משונה... - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    07/07/2012

לתופעה זו יכולים להיות מספר גורמים אך העיקריים הם עלייה במסת שרירי הירכיים הגורמות למגע בין ימין לשמאל. שנית, ומה שנראה יותר סביר אצלך זה חיזוק יתר של שרירי מסובבי הירך ובעיקר external rotators ובעיקר שרירי ה- GLUTEUS הגורמים לרוטציה חיצונית של הירך. במצב שכזה שרירי הירך מתקרבים.
    לכן ממליץ לך לחזק את שרירי מסובבי הירך הפנימיים. בנוסף התאמן עם מכנסי טייטס
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, אבל מהם המסובבים הפנימיים?

עמוס
    08/07/2012

אילו שרירים מסובבים הירך פנימה?
    ועל אילו תרגילים תמליץ?

תודה לך, ד"ר שגיב.
    עזרת לי.

עמוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך, אבל מהם המסובבים הפנימיים? - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    08/07/2012

שב על שולחן סובב את הירך פנימה כך שלמעשה הקסול מסתובב החוצה- אלו שרירי מסובבי ירך פנימה. כעט קשור גומי אל הקרסול כדי ליצור התנגדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו