מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברך נפוחהו כבדה מאדיפעת09/07/2012
שלום רב. אני בת 58. לפני 13 שנה קרעתי את המיניסקוס ע"י ישיבה ועמידה מהירה . היו לי כאבי ברך, נפיחות, נעילת ברך ובאורטוסקופיה רק ראו שקרעתי לחתיכות את המיניסקוס. הניתוח ערך שעה וחצי, הרופא שהדגיש שעבד עליו הרבה. היום כחודשיים כאב באותו ברך (ימין) נפיחות בינונית. עזר לי כדור ארקוקסיה 90 מ"ג, אך הברך נשארה נפוחה כבדה מאד, ומרגישה בגוף הגוף חולשה וכבדות (אולי מהברך??). בלי שום קשר, רופא המשפחה נתן לי היום לעשות את כל הבדיקות ואקג. גם עשיתי פיזיוטרפיה שכלל תרגילים לחיזוק הברך ומכשיר כמו אולטרסאונד על הברך. הכאבים חלפו. הברך נפוחה וכבדה. השבוע אני אמורה לקבל תשובה בדואר שעשיתי אמ.אר.אי.
שאלותי: א. למרות שהכאבים חלפו, מדוע הברך עדיין נפוחה ומרגישה כבדות רבה בגוף ובעיקר בברך? האם יכול להיות שזה שוב קרע של מיניסקוס למרות שאני הולכת רגיל?
ב. בני בן 35 כל הזמן עוסק בריצה, לאחרונה כאבי ברכיים. בצבא- היה מ,פ בגולני ומאז יש לו כאבי ברכיים. לא ניכרת נפיחות בברך, האם מותר לו להמשיך לרוץ ומה עליו לעשות? מיפוי עצמות? אמ.אר.אי? הצעתי לו שיפסיק לרוץ כי אולי זה יזיק יותר לברכיים. תודה על העזרה וסליחה על האריכות.אגב, אני כלל לא עוסקת בספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך נפוחהו כבדה מאד - תגובה
חנן בן-עמי11/07/2012הי,
האם הבנתי נכון שהניתוח נעשה לפני 13 שנה? או שמא רק לאחרונה?
בכל מקרה, בניתוח עצמו הוציאו את רסיסי המינסקוס הלא מתפקדים, כך שלעד תהיה מוגבלות מסויימת בשיכוך זעזועים ומניעת חיכוך בין עצמות - תפקידו של המינסקוס
שמירה על חוזק טוב בשרירי הירכיים יוריד את העומס המוטל על הברכיים ויתרום להקלת הכאבים.
אולי שווה לך לבקש מהאורטופד המטפל ה]ניה לפיזיותרפיה , או ללכת באופן פרטי
כאב מלווה בנפיחות שהופיע (והיו איתותים קודמים) לא נוטה להיעלם בפתאומיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)