ברך נפוחהו כבדה מאד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברך נפוחהו כבדה מאד
    יפעת
    09/07/2012

שלום רב. אני בת 58. לפני 13 שנה קרעתי את המיניסקוס ע"י ישיבה ועמידה מהירה . היו לי כאבי ברך, נפיחות, נעילת ברך ובאורטוסקופיה רק ראו שקרעתי לחתיכות את המיניסקוס. הניתוח ערך שעה וחצי, הרופא שהדגיש שעבד עליו הרבה. היום כחודשיים כאב באותו ברך (ימין) נפיחות בינונית. עזר לי כדור ארקוקסיה 90 מ"ג, אך הברך נשארה נפוחה כבדה מאד, ומרגישה בגוף הגוף חולשה וכבדות (אולי מהברך??). בלי שום קשר, רופא המשפחה נתן לי היום לעשות את כל הבדיקות ואקג. גם עשיתי פיזיוטרפיה שכלל תרגילים לחיזוק הברך ומכשיר כמו אולטרסאונד על הברך. הכאבים חלפו. הברך נפוחה וכבדה. השבוע אני אמורה לקבל תשובה בדואר שעשיתי אמ.אר.אי.
    שאלותי: א. למרות שהכאבים חלפו, מדוע הברך עדיין נפוחה ומרגישה כבדות רבה בגוף ובעיקר בברך? האם יכול להיות שזה שוב קרע של מיניסקוס למרות שאני הולכת רגיל?
    ב. בני בן 35 כל הזמן עוסק בריצה, לאחרונה כאבי ברכיים. בצבא- היה מ,פ בגולני ומאז יש לו כאבי ברכיים. לא ניכרת נפיחות בברך, האם מותר לו להמשיך לרוץ ומה עליו לעשות? מיפוי עצמות? אמ.אר.אי? הצעתי לו שיפסיק לרוץ כי אולי זה יזיק יותר לברכיים. תודה על העזרה וסליחה על האריכות.אגב, אני כלל לא עוסקת בספורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברך נפוחהו כבדה מאד

הוספת תגובה

• ברך נפוחהו כבדה מאד - תגובה

חנן בן-עמי
    11/07/2012

הי,

האם הבנתי נכון שהניתוח נעשה לפני 13 שנה? או שמא רק לאחרונה?
    בכל מקרה, בניתוח עצמו הוציאו את רסיסי המינסקוס הלא מתפקדים, כך שלעד תהיה מוגבלות מסויימת בשיכוך זעזועים ומניעת חיכוך בין עצמות - תפקידו של המינסקוס

שמירה על חוזק טוב בשרירי הירכיים יוריד את העומס המוטל על הברכיים ויתרום להקלת הכאבים.
    אולי שווה לך לבקש מהאורטופד המטפל ה]ניה לפיזיותרפיה , או ללכת באופן פרטי
    כאב מלווה בנפיחות שהופיע (והיו איתותים קודמים) לא נוטה להיעלם בפתאומיות

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו