מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לצוות המומחים שלום רבסשה17/07/2012
לצוות המומחים שלום רב,
אני בן 24 ואחרי שחרורי משירות קרבי בצה"ל לא עסקתי בפעילות ספורטיבית שכוללת ריצות או חיזוק שרירי הרגליים. לזכותי יאמר שפלג גופי העליון לא סבל מאותה בצורת בפעילות גופנית ואני מתמיד באימוני כוח מסודרים רק ע"י משקל הגוף (מתח, מקבילים, בטן, שכיבות סמיכה). לאחרונה התחלתי גם באימוני ריצה. כמו שאני מכיר את עצמי התחלתי עם עומסים גדולים מהר מידי (כבר בשבוע השני רצתי 4 ק"מ, רבע מהמסלול בעלייה). כתוצאה מכך כבר אחרי חודש של ריצה היתפתחו אצלי כאבים בין העקב לקרסול ברגל שמאל. לפי הידע האישי שלי והזיכרון הצבאי שלי (חובש של טירונים שסבלו מאותו סוג של כאב) מיתפתח אצלי שבר מאמץ.
למרות שאני כבר היתמכרתי לריצות ידוע לי שאני זקוק למנוחה כדי לא להחמיר את הפציעה. השאלה שלי היא כזאת, האם לפני שאני חוזר לרוץ שוב, בזמן המנוחה לרגל, יהיה זה נכון להתחיל עם אימוני כוח ע"י משקולות או משקל גוף (חשבתי יותר בכיוון של משקולות) לשרירי הרגליים על מנת לחזק אותם לקראת חזרה לאימוני ריצה או לתת מנוחה מוחלטת לרגליים? אם כן, אילו תרגילים מומלצים לחיזוק הרגליים? לכמה זמן מומלצת מנוחה מהריצות?
תודה מראש על התשובות.
נ.ב. אני מישתמש בנעליים ובמדרסים מותאמים ומקפיד על לפחות 6 שעות שינה רצופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצוות המומחים שלום רב - תגובה
ד''ר שמי שגיב18/07/2012מיקום הכאב אינו תואם למקום השכיח של שברי מאמץ, לרוב שברי מאמץ מתרחשים בעצם השוק בחלקו התחתון. יתכן שישנה בעיה בקרסול או בכף הרגל וזאת יש לבדוק על ידי גורם מקצועי. אימוני משקולות לא יחזקו את כושר הריצה שלך. אתה צריך להתחיל מרחקים קצרים יותר ואולי לרוץ על משטחי עפר ולהימנע מריצה בעליות. הבעיה זה לא העליה אלא הירידה שמכבידה על הרגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?