שקום כתף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקום כתף
    סיגל
    21/07/2012

שברתי את הכתף (greater tuberousis(ללא תזוזה! לפני 5 שבועות, מאז אני מסתובבת עם מתלה והרופא אמר לי שעוד שבוע אני יכולה להתחיל בתרגילי פיזיותרפיה.מאחר ואני נוסעת עוד 3 שבועות לשנה לארה"ב והטיפול הפיזיותרפי שאקבל בארץ הינו מוגבל, אשמח לקבל המלצות כיצד ניתן להחזיר את היד לתפקוד מלא (כרגע אני לא יכולה להרים את הזרוע מעל לגובה הכתף). בנוסף, אני כבר 5 שבועות לא עוסקת בשום פעילות ספורטיבית, במה כדאי להתחיל ומתי (שחיה? הליכה מהירה? האם להימנע מריצה בזמן הקרוב כדי לא לטלטל את המפרק?)האם ישנן פעילויות מסויימות שניתן לבצע בחדר כושר? תודה מראש, סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקום כתף

הוספת תגובה

• שקום כתף - תגובה

חנן בן-עמי
    21/07/2012

וואו - שיקום כתף לא אמור להיעשות בהתכתבות.
    את הפיזיותרפיה היית צריכה להתחיל לפני חמישה שבועות, דברים קלים ובסיסיים, שמורכבותם עולה לפי יכולת ולפי איחוי השבר.

פרוטוקול שיקום כתף ממליץ על השבת טווח תנועה מירבי, חיזוק פרטני של כלל שרירי הכתף, שכמות וזרוע.
    חשוב להבין שהקום שנשבר מהווה נקודת אחיזה לגידים רבים, ושרירים נוספים חוצים אותו.
    לאחר החיזוקים, הגימושויות, תרגילי הכוח וטווח תנועה מושלם, אין סיבה שלא תחזרי לפנתריות שיא - גם בארה"ב

חלק מהתכנים את תקבלי בפיזיותרפיה של קופת חולים, אם את רוצה להחיש את התהליך
    תשקיעי אי אלו שקלים בפגישה/ות עם איש מקצוע באיזור מגורייך.
    את אמורה לקבל מידע, תרגול, הדרכה כיצד ומה לבצע על מנת להשיב טווח תנועה וכוח, וגם טיפול בהתאם לראות עיניו/ה של המטפל

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו