נעלי כדורגל ופגיעות פרקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעלי כדורגל ופגיעות פרקים
    משה קמפנר
    27/07/2012

שלום,
    שמי משה, בן 54 מתגורר בקנדה.

אני משחק כדורגל על משטח דשא מלאכותי (מעל משטח בטון) איכותי ביותר , בתוך מתקן אימונים. ברקע - דלקת פרקים מפרקית ופגיעות ספורט - קרע של המפשעה, פלנטר פשיטיס, קרע בשריר התאומים מהן החלמתי לגמרי. אני נועל נעלי כדורגל עם פקקים. נאמר לי ע"י עמיתים כי לסוג המגרש שתארתי עדיף לשחק בנעליים ללא פקקים בכלל או עם פקקים זעירים, על מנת למנוע שבזמן ריצה או פניה פתאומית, הנעל "תיתפס" בדשא" והמפרק ימשיך בתנועה/בתאוצה ויינזק. אישית אני מרגיש טוב עם הפקקים הרגילים - אין לי את החשש להחליק ולמתוח שוב את המפשעה (זמן ההחלמה היה כשנה וחצי).

אודה לדעתך באם קיימת חשיבות לסוג הפקקים על סוג המגרש שתארתי ומהן המלצותיך.
    תודה
    משה קמפנר

ויניפג, קנדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נעלי כדורגל ופגיעות פרקים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/07/2012

הי משה,

עמידה ושימוש בנעלי פקקים יוצרים מצב בו מגע כף הרגל עם הקרקע אינו אחיד ודורש מאמץ רב לייצוב הגוף. למעשה הבסיס עליו נתמך הגוף תלוי בשמונה או עשר נקודות מגע (תלוי במספר הפקקים)

על מנת לשפר אלמנט זה ניתן לתרגל פרופריספציה (כמו עמידה על רגל אחת + עיניים עצומות וכו')

אם הדשא אינו מחליק ואין חשיבות מכרעת לאחיזה ובעיטה "נקייה" גם נעלי התעמלות רגילות כמו ששיחקת בשכונה יתאימו..

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקנדה

משה קמפנר
    28/07/2012

לחנן
    תודה רבה על תשובתך,
    שבוע טוב,
    משה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה. תהנה כל עוד אין שלג

חנן בן-עמי
    29/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו