שאלה לגבי לחץ דם במהלך אימון שחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי לחץ דם במהלך אימון שחייה
    ניב
    09/08/2012

שלום,
    אני בן 24 ושוחה קבוע. מס' פעמים בשבוע בקצב בינוני (לא לאט מדי וגם לא מהר מדי). מאמץ בינוני. שוחה לבד, בלי מסגרת.
    בעבר בתקופת התיכון כן שחיתי בקבוצה.

מחר אני אלך לאימון שחייה שכן יבוצע במסגרת והוא יחסית קשה.
    התרגיל המרכזי באימון כזה הוא 8 פעמים 100 מטר או 6 פעמים 200 מטר וכו' (משהו בסגנון הזה). מדובר במאמץ ניכר ומורגש היטב. זה אימון די חזק מבחינת המאמץ.

ידוע לי שבזמן אימוץ מאומץ (כמו זה) לחץ הדם עולה בצורה חדה.

השאלה שלי היא מה ניתן לעשות על מנת לגרום לעלייה הזאת להיות מתונה ככל האפשר ושלחץ הדם יעלה במידה הפחותה ביותר האפשרית (ועדיין אעשה את כל התרגילים באימון ובזמנים שמוקצבים)?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי לחץ דם במהלך אימון שחייה - תגובה

חנן בן-עמי
    10/08/2012

לחץ הדם עולה משום שיש דרישה ליותר חמצן ומזון לרקמות. אלמנטים אלו מסופקים לגוף ע"י פמפום מהיר יותר של דם, לחץ רב יותר של דם בכל פעימה כדי לספק את דרישותייך

כאשר הכושר שלך יעלה, הלב שלך יגדל כדי לספק את כמות הדם המומלצת, ולחץ הדם יפחת בצורה מסויימת.

עבוד בהצלחה, ואל תשכח תזונה ומנוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, אז בעצם עם הזמן

ניב
    12/08/2012

ככל שאכנס לכושר אז האימונים האלה יחשבו "בינוניים" בשבילי ולא יצריכו מאמץ מיוחד ולכן לחץ הדם כבר לא יעלה בצורה משמעותית במהלך האימון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו