התאמה של פעילות ספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאמה של פעילות ספורט
    ליאור
    31/08/2012

שלום רב,
    אני בת 51, מתאמנת בקביעות בחדר כושר מזה 17 שנים 3 פעמים בשבוע (50 דקות אירובי ובשאר הזמן מכשירים). הוספתי בשנה האחרונה שיעורי יוגה פעם בשבוע.
    לפני חודשיים הסתבר שהדיסק בין L1 ל-L2 נשחק בגלל פגם מולד וכן יש לי בריחת סידן (כנראה בגלל תורשה...) והמצב מוגדר כאוסטופניה (בעקר בגלל מפרק ירך ימני).
    הוספתי שיעור פילטיס מכשירים ושיעור לצפיפות העצם.
    השאלה שלי היא מה המינון הסביר כי הרי נאמר: כל המוסיף גורע.
    יש לי באופן כללי גמישות יתר של המפרקים ולכן הציעו לי להחליף שיעור יוגה בשיעור פילטיס נוסף. האם זה נכון לעשות כך?
    האם לותר על אימון אחד בחדר כושר לטובת פילטיס ?
    תודה,
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאמה של פעילות ספורט

הוספת תגובה

• התאמה של פעילות ספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    01/09/2012

הי ליאור

מאוד שמחתי לקרוא את הודעתך משום שנראה שאת מבינה ומטפחת את גופך ושומרת עליו.
    לדעתי העיצות שקיבלת נכונות: גמישות יתר במפרקים יכולה להיות תחת קונטרול במידה ומסת השריר שמניע וחוצה את המפרק מספקת ואיכותית.
    שרירים חזקים - אך גמישים - עוזרים "לקבע" ולעגן את המפרק (במיוחד כתף ואגן)

המרת שיעור יוגה בפילאטיס היא אפשרות ראויה, ואת לא חייבת לוותר על אימון חד"כ, פשוט לגוון אותו ויחד עם המאמן בחד"כ לתפור תוכנית ייעודית לאימון שבועי אחד שיעסוק בחיזוק וייצוב מפרקים (תרגילי גומייה, פיטבול ועוד)

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו