דופק אחרי אימון קצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק אחרי אימון קצר
    אור דרורי
    21/09/2012

היי שמי אור בת 21...עם עבר של חרדות. יש לי כמה שאלות..
    הפסקתי לעשן לפני כחודש אחרי 7 שנים של עישון ללא ספורט ואורח חיים דיי לא בריא.
    סובלת מחרדות דיי איומות...שדיי מנעו ממני לעשות ספורט..חלק אמרו לי שספורט יעזור וחלק אמרו שספורט יגביר את החרדות..
    אתמול לראשונה עשיתי הליכה של 40 דק' ללא הפסקה..במהלך ההליכה הרגשתי גלים כאלה של בחילות...קצת כאבים בחזה וכמובן דופק שעומד להתפוצץ . החלטתי שאני מסיימת את ההליכה ויהי מה...סיימתי את ההליכה הגעתי הביתה ושמתי לב שהדופק אכן ירד אבל עדיין עמד על 92 כששכבתי הדופק עדיין היה בסביבות ה90 ורק אחרי שעה הוא חזר ל80.יש לציין שלא הרגשתי את הדופק ..אך כשבדקתי ראיתי שהוא טיפה גבוה במנוחה.22
    ה שאלה שלי האם זה תקין בהתחשב שלא עשיתי פעילות ספורטיבית? יש לציין שבשנה האחרונה עברתי 2 הולטר לב שיצאו תקינים לחלוטין רק כמה פעימות מוקדמות...9-7 .
    ואקו לב תקין והולטר לחץ דם תקין וא.ק.ג. תקין..
    כמו שאתה רואה..אני דיי סובלת מחרדות :\.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק אחרי אימון קצר

הוספת תגובה

• דופק אחרי אימון קצר - תגובה

חנן בן-עמי
    21/09/2012

הי אור

דופק מציין את מספר הפעמים ששריר הלב מתכווץ בשביל לספק דם למערכות הגוף.
    ככל שהדופק נמוך - לשריר הלב נדרשות פחות פעימות כדי לספק את כמות הדם הרצוייה.

בעת אימון דרישת הגוף לחמצן עולה, ולכן מואץ הדופק. בסיום הפעילות לוקח קצת זמן עד שהדופק חוזר לסדרו ולקצב הרגיל שלו (מה שנקרא דופק מנוחה)

ככל שהכושר שלך יהיה טוב יותר - הדופק יירד

פעילות גופנית היא נהדרת - רק לבצע אותה בהנאה, בהתמדה ובמתינות

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו