מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץניוו23/09/2012
לאחרונה התחלתי להתאמן בריצה באופן די תדיר עד כדי 3 ריצות בשבוע.
יש לציין שאת כל מהלך האימונים שלי סידרתי באופן מאוד הדרגתי בצורה מאוד עדינה.
מצד שני הנעליים ששימשו אותי (היום יש כבר חדשות) היו פג תוקף, מה שגרם ככל הנראה למה שנראה כמו שברי מאמץ. כאבים קטנים בעצמות או בשרירים.
קשה להגדיר בדיוק שללא ספק היו אלה שברי מאמץ, אבל בגלל החשש הפסקתי מיד את כל האימונים בצער רב, כדי לא להסתבך עם זה רק עוד יותר.
אחרי שבועיים וחצי של הפסקה אני רוצה לשאול שתי שאלות:
1. אי אפשר לחכות עד אין סוף עם זה כי גם אי אפשר אף פעם לדעת שאין שום כלום ברגליים תמיד יצוץ איזה משהו באמצע היום שיכול להידמות לך כשריד של שבר מאמץ.
2. מי אמר בכלל שיש לי שברי מאמץ? איך אפשר בכלל לזהות שברי מאמץ ? הרי הכאבים שהיו לי היו מאוד קטנים, אולי סתם הייתי פזיז עם ההחלטה?
-בקיצור אני מת כבר לחזור לאימונים ככל שההפסקה גדולה יותר יש לי אחרי זה יותר פער להשלים (וגם הבוחן כושר שלי בעבודה הולך ומתקרב..) אני לא יכול לחכות ולחכות כי אין לדבר סוף.
אז לסיכום: -איך מזהים בוודאות שברי מאמץ?
- מתי כבר אני יכול לחזור להתאמן??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שברי מאמץ - תגובה
חנן בן-עמי25/09/2012שברי מאמץ הפכו להיות שם נרדף להרבה תופעות שתוקפות את איזור השוקיים.
שבר מאמץ נגרם כתוצאה מלחץ רב ומצטבר, - אם התחלת לרוץ רק לאחרונה - זה כנראה לא זה.
שבר מאמץ מזהים בגבשושויות שישנן על גבי עצם השוק או באמצעים רדיולוגיים של מיפוי עצמות. מה כן יכול להיות שם? הרבה שרירים וגידים חוצים את איזור השוק ועצם השוק, ותופעות של כאב כפי שתיארת אופיניות ל "שריר המסעות" (חפש על זה)
הקטן את צעדיי הריצה שלך,
מתן את הקצב שלא יהיה מהיר מדי
בחן שההנעלה מתאימה לך. לא חשוב פירמה חשוב שיתאים לתבנית הריצה שלך
חזור לאימונים בקצב קל
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?