שאלה בקשר לריצה והגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לריצה והגב
    ניר
    05/10/2012

אוקיי אני לא יודע אם זה מתאים לכאן אבל גם ככה יש לי בעיה מסויימת עם הריצה אז אני פשוט אשאל.

יש לי קיפוזיס בגב, רפיון שרירים וזה גורם לי ליציבה לא נכונה.
    עכשיו כבר אמרו לי ללכת למכון כושר וכו', אבל השאלה שלי היא במקרה ויש לי מאמן שלא יודע על מה הוא מדבר ולא יודע בדיוק איזה תרגילים לתת לשרירי הגב וזוקפי הגב, איזה מין תרגילים מתאימים לזה? והאם זה אפשרי להתאמן בבית ללא כל ציוד של מכון כושר? ואם כן האם ניתן לעשות את האימון כל יום?

יש לי גם כאבים בגב התחתון אבל זה מהחולשה של השרירים כמו שהאורטופד אמר לי.
    יש לי כמובן מתח בבית אבל הוא צר ולא רחב, ניתן לבצע בו מתח רגיל אבל לא רחב.
    בכל מקרה אשמח לדעות ותשובות במקרה וזה הפורום המתאים.

עכשיו בקשר לריצה, אני לא רצתי שנים ואני רץ מתחיל ואני נורא רוצה לרוץ ולהשתפר בזה אבל יש לי כאבים בעת ריצה. זאת אומרת שאחריי 300 מטר אני מתחיל להרגיש כאבים ברגליים כאילו זה בעצמות, לא יודע איך להסביר את זה אבל זה כאבים בצד הקדמי של הרגל. מתחת לברך, זה מרגיש כאילו זה בעצמות אבל זה כאב בשרירים, ובדקתי את כל העיניין, למקרה שעדיין לא מובן זה איפה שעצם השוקה והשוקית. והבנתי שזה שין ספליטס או משהו כזה.
    העיניין הוא שניסיתי לחזק את הרגל בתרגילים מסויימים וזה לא עובר.
    אני לא יודע מה לעשות עם זה ואני נורא רוצה לרוץ, השאלה איך מטפלים במשהו שלא יודעים בדיוק מה הבעיה.

תודה רבה בכל מקרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לריצה והגב

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לריצה והגב - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    08/10/2012

לפי דעתי לפני שאתה מתחיל כול פעילות גש לכירופרקט או לפיזיטרפיסט שיכול לבצע סריקה מערכתית של השריר-שלד והיציבה שלך. גש למישהו עם ראיה יותר מערכתי שיכול לבחון אותך מכף רגל ועד ראש. על פניו נראה שיש לך בעיות מערכתיות עם ביטויים, סימפטומטיים, נקודתיים.
    לפני שאתה מתחיל כול פעילות יש לוודא שמערכות גופך מתפקדות כשורה כי אחרת אתה יכול להסב יותר נזק.
    הייתי ממליץ לך גם לגשת למאמן אישי ושיעבוד איתך בהתאם להנחיות שתתקבלנה מהכירופרקט או פיזוטרפיסט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו