כאבים בצד הפנימי של הרגל בעקבות ריצ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בצד הפנימי של הרגל בעקבות ריצ
    נתנאל ריבלין
    11/10/2012

שלום רב,
    אני בן 34, בריא בד"כ, שוקל בסביבות 98 ק"ג, גובה 180.
    התחלתי לרוץ לפני כחצי שנה לאחר שלא עשיתי פעילות גופנית בכלל.
    לאחר כחודשיים שלושה התחילו לי כאבים בחלק הפנימי אחורי (יחסית) של ברך ימין.

הכאבים הם פחות בזמן הריצה ויותר לאחריה. בעיקר בתנועות צידיות וביישור הרגל.
    אין נפיחות או אודם.
    כגע רץ בין 7 ק"מ לעשרה ק"מ, שלוש פעמים בשבוע עם שאיפות להתקדם לריצות ארוכות יותר.

אציין כי בשלב כלשהו עשיתי הפסקה בריצות ולקחתי במשך עשרה ימים כדורי אקוקסיה. הכאבים פחתו ואף הפסיקו. כשהמשכתי לרוץ התחלתי לקחת תוסף מזון מומיו ונראה לי שעזר. בשבועות האחרונים, הפסקתי לקחת את המומיו (פשוט נגמר וטרם קניתי חדש) ונראה כי הכאבים התגברו.
    שוב, הכאבים לא בלתי נסבלים אבל מציקים ומגבילים תנועתיות בזמן מנוחה ולא בזמן ריצה.

אשמח לקבל חוות דעת ראשונית מה יכולה להיות הסיבה לכאבים ואיך ניתן לטפל בהם.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בצד הפנימי של הרגל בעקבות ריצ - תגובה

חנן בן-עמי
    12/10/2012

YYY פציעות חדשות לרץ מתחיל..
    הי ידידי נתנאל - לכאבים מאחורי הברך יש סיבות רבות אך ראשית עלינו לאתר היכן בדיוק הכאב. באיזורים אלו ס"מ לכאן או לכאן מצביע על תופעה אחרת לגמרי, לכן יהא מוטב אם תוכל לתאר או לצייר בדיאגרמה היכן בדיוק כואב.

אם מדובר על קושי ביישור הרגל הייתי מהמר על גיד שריר הירך האחורי (המסטרינג) שפשוט עובד יתר על המידה - דבר די פופולרי ושכיח בקרב רצים ומתאמנים חדשים.

ארקוקסיה, אטופן ועוד כדורים רק מעבירים את התסמין - כאב והגבלה - אך לא מטפלים במקור ובסיבה שהם לרוב חוסר בגמישות, חולשת שריר (יכול להיות שרגל שמאל מה-זה-חלשה או לא מסונכרנת ולכן העומסים נופלים על ימין) ועוד הרבה גורמים.

נסה לרוץ לאט יותר ולהקטין את צעד הריצה - כמובן לאחר שהתאמת לעצמך נעליים לריצה

במידת הצורך כדאי לפנות לאיש מקצוע (שיראה אותך יותר מחמש דקות של אורטופד) כדי לקבל אבחנה מדוייקת והדרכה

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו