התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית
    יהורם
    12/10/2012

שלום רב,
    אני בן 23 וסובל מפעימה מוקדמת בלב.
    ביצעתי הולטר ואקו ובשניהם הקרדיולוג אמר שהכל תקין חוץ מהפעימה מוקדמת, אך הוא אמר שהיא זניחה ואין לה חשיבות.
    אני מעשן כ-20 סיגריות ביום.
    בעברי (גיל 13-18) עשיתי ספורט תחרותי, אומנות הלחימה קראטה ואף הייתי אלוף הארץ כשנתיים.
    מאז גיל 18 אני כמעט ולא עוסק בספורט אך בעוד כשבועיים אני חוזר להתאמן סדיר בקראטה בצורה אינטנסיבית ותחרותית (5 פעמים בשבוע כ5 שעות אימון כל יום כולל אירובי סופר אינטנסיבי)

בזמן האחרון אני כל הזמן שומע על אנשים לכאורה בריאים שפשוט מתמוטטים ומתים או נשארים צמח כתוצאה מספורט אפילו לא כזה אינטסנסיבי, רק לפני כמה ימים זה קרה לילד בן 16 בהוד השרון בשיעור ספורט, זה קרה לאבא של חבר שלי במהלך הליכה וקרה ל2 מכרים רחוקים שלי במהלך רכיבה מתונה על אופניים.

שאלותי הן:
    1. האם הפעימה המוקדמת מעלה את הסיכון שדבר כזה יקרה לי בספורט המאומץ?
    2. אילו פעולות אפשר לנקוט בכדי שאירוע כזה לא יקרה לי?
    3. האם עלי לעבור בדיקות מסוימות לפני שאני מתחיל בשגרת האימונים?

תודה רבה על 3 התשובות לשאלותי, זה מאוד מאוד מלחיץ אותי ומאוד מאוד חשוב לי! תודה על ההבנה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית - תגובה

חנן בן-עמי
    12/10/2012

הי יואל,

את השאלות האלו יש להפנות לרופא או קרדיולוג שיבדקו אותך או יעברו על דו"ח בדיקה במאמץ (ארגומטריה). שלמעשה כאן עניתי לך על השאלה השלישית - ישנם מכונים רבים אשר מבצעים בדיקות תחת מאמץ כדי לחזות ולראות האם אתה כשיר לפעילות גופנית מאומצת (ריצה, אופניים שחייה וקצת פחות לרמת חד"כ)

כמובן הפחתת העישון, תזונה ושומן,יתרמו למזעור בסיכונים לאירוע לבבי או טראומה אחרת

בנושאים כאלו לא הייתי מסתמך על שום פורום בעולם, ויהיה מקצועי ככל שניתן.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו