מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופניתיהורם12/10/2012
שלום רב,
אני בן 23 וסובל מפעימה מוקדמת בלב.
ביצעתי הולטר ואקו ובשניהם הקרדיולוג אמר שהכל תקין חוץ מהפעימה מוקדמת, אך הוא אמר שהיא זניחה ואין לה חשיבות.
אני מעשן כ-20 סיגריות ביום.
בעברי (גיל 13-18) עשיתי ספורט תחרותי, אומנות הלחימה קראטה ואף הייתי אלוף הארץ כשנתיים.
מאז גיל 18 אני כמעט ולא עוסק בספורט אך בעוד כשבועיים אני חוזר להתאמן סדיר בקראטה בצורה אינטנסיבית ותחרותית (5 פעמים בשבוע כ5 שעות אימון כל יום כולל אירובי סופר אינטנסיבי)
בזמן האחרון אני כל הזמן שומע על אנשים לכאורה בריאים שפשוט מתמוטטים ומתים או נשארים צמח כתוצאה מספורט אפילו לא כזה אינטסנסיבי, רק לפני כמה ימים זה קרה לילד בן 16 בהוד השרון בשיעור ספורט, זה קרה לאבא של חבר שלי במהלך הליכה וקרה ל2 מכרים רחוקים שלי במהלך רכיבה מתונה על אופניים.
שאלותי הן:
1. האם הפעימה המוקדמת מעלה את הסיכון שדבר כזה יקרה לי בספורט המאומץ?
2. אילו פעולות אפשר לנקוט בכדי שאירוע כזה לא יקרה לי?
3. האם עלי לעבור בדיקות מסוימות לפני שאני מתחיל בשגרת האימונים?
תודה רבה על 3 התשובות לשאלותי, זה מאוד מאוד מלחיץ אותי ומאוד מאוד חשוב לי! תודה על ההבנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות ומוות במהלך פעילות גופנית - תגובה
חנן בן-עמי12/10/2012הי יואל,
את השאלות האלו יש להפנות לרופא או קרדיולוג שיבדקו אותך או יעברו על דו"ח בדיקה במאמץ (ארגומטריה). שלמעשה כאן עניתי לך על השאלה השלישית - ישנם מכונים רבים אשר מבצעים בדיקות תחת מאמץ כדי לחזות ולראות האם אתה כשיר לפעילות גופנית מאומצת (ריצה, אופניים שחייה וקצת פחות לרמת חד"כ)
כמובן הפחתת העישון, תזונה ושומן,יתרמו למזעור בסיכונים לאירוע לבבי או טראומה אחרת
בנושאים כאלו לא הייתי מסתמך על שום פורום בעולם, ויהיה מקצועי ככל שניתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)