מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אורטופד ספורט קופ"ח כלליתמבוהל03/11/2012
שלום,
אני עוסק בריצה מזה כ-שנתיים (6 אימונים בשבוע, כ65 ק"מ). לפני שלושה שבועות החלו להופיע כאבים בברך.
קבעתי תור לאורתופד דרך קופ"ח כללית.
התור אצל ד"ר גיל לאנה. האם מישהו יודע להמליץ עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטופד ספורט קופ"ח כללית - תגובה
חנן בן-עמי04/11/2012אין לפתע כאבים בברך. במידה ולא סובבת את הברך או נפלת או חבלה אחרת - שסביר להניח שהיית זוכר - כאב בברך לרוב מסמל עבודת יתר של שרירים ו(כנראה אצלך) גידים אשר מקורם בירך העליונה אך חיבורם מתחת לברך.
חיכוך וחוסר נוחות שם (כואב בירידת מדרגות?) הוא טבעי, לרוב ללא נפיחות.
אורטופד ירשום לך כדורים ויצווה על מנוחה, או שלא.
אתה בהכנות לטבריה או ירושלים/ת"א?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זכורה לי כל מכה
מבוהל04/11/2012אני חושב שזה התחיל אחרי עבודה מאומצת (ללא כל מכה או כאב), אחריהם כל הגוף היה תפוס לי. ואחר כך בריצה כאב לי בתחתית הברך.
נחתי יומיים. המשיל לכאוב. נחתי עוד יומיים. המשיך לכאוב. נחתי שבוע. ממשיך.
הלכתי למעסה לפי המלצת חבר. בדקה את השרירים מעל הברך ואמרה לי שזה לא שרירים.
אגב, אני מתאמן מזה שנתיים, בחודשים האחרונים רץ 6 פעמים בשבוע סה"כ כ70-80 ק"מ שבועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זכורה לי כל מכה - תגובה
חנן בן-עמי04/11/2012שמע, אם המעסה אמרה...
מניסיוני - רצים חדשים (3 4 שנים ומטה) המעלים ק"מ מפני שהם התמכרו לריצה ועכשיו בונים על מרתון, אולי ערוכים מבחינת יכולת אירובית, זמן אימונים ועומק השריטה, אך ברוב המקרים הגוף והתשתית של השרירים לא מוכנים לכל התהליך.
אתה נפלת לתוך הסטטיסטיקה
מנוחה בלבד לא תשפר את מצבך. כנראה עליך לעשות קצת חיזוקים, גמישויות ועבודת ייצוב מסויימת.
מקווה שיסתדר לך ידידי ובהצלחה בטבריה/ת"א/ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה! מה המלצתך הלאה?
מבוהל04/11/2012תודה.
אני לא חושב שמיהרתי. בניתי את עצמי לאט. אני אחרי מרתון טבריה ו2 חצאים בת"א.
רשום לירושלים (נראה רחוק פתאום)
אמנם לא עשיתי תרגילי כח, אך הקשבתי לגוף לאורך כל הדרך.
מה אתה מציע לעשות כרגע?
האם לפנות לאורתופד רגיל בכללית? (יש לי תור את אצל ד"ר לאנה גיל)
האם יש חשיבות שהאורתופד שיאבחן יהיה אורתופד ספורט, או שברך היא ברך- לגבי האבחון ורק לגבי הפתרונות- חשוב רופא ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?