תמיכה בפיקה, פטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה בפיקה, פטלה
    ארי
    08/11/2012

שלום רב.
    מזה מספר חודשים אני הולך (בין 5 ל 10 ק"מ בהליכה). לפני כחודשיים התחלתי לשלב ריצה ורצתי קצת יותר מדי והופיעו כאבים בברכיים. הפסקתי לשבועיים, נבדקתי ע"י פיזיוטרפיסט שאמר שלכאורה אין בעיה וחזרתי ללכת. אולם בריצה, הופיעו כאבים אשר איתם אינני יכול לרוץ.
    הלכתי לפיזיוטראפיסט ספורט ש"הדביק" לי את הברכיים עם סרט הדבקה (אורטופדי אבל לא KT) ועם הדבקה זו הצלחתי לרוץ ללא בעיה, אפילו את מרוץ הנייקי 10KM שזה פעם ראשונה עד כה שרצתי 10ק"מ רצוף ללא בעיה.
    שאלתי היא, אילו שרירים צריך לחזק על מנת שלא יהיה צורך בתמיכה בפטלה? (לפי מה שאני מבין זה הארבע ראשי, אבל אני לא בטוח).
    בעקרון אני רוצה/מתכוון להמשיך לרוץ עם סרטים ו/או פורמט אחר של תמיכה (בירכיה או רצועה), אבל כמובן שהייתי רוצה לפתור את הבעיה ושלא יהיה צורך בשום אביזר.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בפיקה, פטלה

הוספת תגובה

• תמיכה בפיקה, פטלה - תגובה

חנן בן-עמי
    09/11/2012

הי

בגדול הלחץ מופעל על ידי הגיד היורד משריר ארבעת הראשים ויוצר לחץ על הפיקה
    הלחץ נוצר בעקבות חולשה של השריר או עיבוי של הגיד או פשוט שריר קצר

השריר המדוברים מתחלים בירך הקדמית העליונה ומתחברים - דרך גיד משותף - לעצם השוק שתי אצבעות תחתהפיקה

חבק או טייפינג למעשה מקצרים את מהלך הגיד ובכך מונעים חיכוך עם הפיקה = אין כאב והגבלה

לטווח הקצר זה עוזר לטווח הארוך זה ממש לא טוב

מה עושים? צריך לאבחן איזה מבין השרירים המעורבים אינו פעיל במיטבו,ובאופן כללי לערוך חיזוקים לשרירי ארבעת הראשים וההמסטרינג, לבחון את נושא הגמישות והמתיחות שיעניקו אלסטיות והקלה על מהלך הגיד,

ניתן לשים קרח על המקום למשך מספר דקות אם כואב או לאחר אימון

בהצלחה ושבת שלום
    תחזוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו