מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמיכה בפיקה, פטלהארי08/11/2012
שלום רב.
מזה מספר חודשים אני הולך (בין 5 ל 10 ק"מ בהליכה). לפני כחודשיים התחלתי לשלב ריצה ורצתי קצת יותר מדי והופיעו כאבים בברכיים. הפסקתי לשבועיים, נבדקתי ע"י פיזיוטרפיסט שאמר שלכאורה אין בעיה וחזרתי ללכת. אולם בריצה, הופיעו כאבים אשר איתם אינני יכול לרוץ.
הלכתי לפיזיוטראפיסט ספורט ש"הדביק" לי את הברכיים עם סרט הדבקה (אורטופדי אבל לא KT) ועם הדבקה זו הצלחתי לרוץ ללא בעיה, אפילו את מרוץ הנייקי 10KM שזה פעם ראשונה עד כה שרצתי 10ק"מ רצוף ללא בעיה.
שאלתי היא, אילו שרירים צריך לחזק על מנת שלא יהיה צורך בתמיכה בפטלה? (לפי מה שאני מבין זה הארבע ראשי, אבל אני לא בטוח).
בעקרון אני רוצה/מתכוון להמשיך לרוץ עם סרטים ו/או פורמט אחר של תמיכה (בירכיה או רצועה), אבל כמובן שהייתי רוצה לפתור את הבעיה ושלא יהיה צורך בשום אביזר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בפיקה, פטלה - תגובה
חנן בן-עמי09/11/2012הי
בגדול הלחץ מופעל על ידי הגיד היורד משריר ארבעת הראשים ויוצר לחץ על הפיקה
הלחץ נוצר בעקבות חולשה של השריר או עיבוי של הגיד או פשוט שריר קצר
השריר המדוברים מתחלים בירך הקדמית העליונה ומתחברים - דרך גיד משותף - לעצם השוק שתי אצבעות תחתהפיקה
חבק או טייפינג למעשה מקצרים את מהלך הגיד ובכך מונעים חיכוך עם הפיקה = אין כאב והגבלה
לטווח הקצר זה עוזר לטווח הארוך זה ממש לא טוב
מה עושים? צריך לאבחן איזה מבין השרירים המעורבים אינו פעיל במיטבו,ובאופן כללי לערוך חיזוקים לשרירי ארבעת הראשים וההמסטרינג, לבחון את נושא הגמישות והמתיחות שיעניקו אלסטיות והקלה על מהלך הגיד,
ניתן לשים קרח על המקום למשך מספר דקות אם כואב או לאחר אימון
בהצלחה ושבת שלום
תחזוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?