מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה גופנית בצבאבועז09/11/2012
שבת שלום.
אני בן 20,משרת כבר שנה ומשהו בצבא עם פרופיל 97
וללא היסטוריה קודמת של פציעות גופניות.
אני אפסנאי במחסן,ולעיתים אני נדרש להרים ציוד כבד ששוקל בדרך כלל 20 קילו
נגיד ממדף מסוים למקום אחר,ולעיתים אני מרים ברצף בין 60 ל80 קילו(את אותו ציוד מספר פעמיים אחד אחרי השני).
אני דיי בטוח שזה לא בריא לגב שלי,ואני עובד בזהירות(מכופף ברכיים ואז מרים בגב ישיר ולא עקום) ומבקש עזרה להרים ביחד ציוד שהוא כבד מדי.
לפני כמה ימים במהלך אימון ספורט(כן,גם גובניקים מתאמנים)המדריכת כושר אמרה לי שהיא חושבת שיש לי עקמת גב,וזה לא נראה לי סביר,אני זקוף בעמידה בלי בעיות של יציבה ובנוסף היא חושבת שהכתפיים שלי ממוקמות קדימה קצת ושהן צריכות להיות קצת אחורה(מתי שזוקפים את החזה ),כלומר אולי רצועת הכתפיים שלי לא גמישה/לא בסדר.
התייעצתי עם רופא היחידה והוא אמר לי לקבוע תור עם מומחה מבית חולים צבאי שאני הולך לפגוש,המפקדים שלי לדעתם שאני לי כלום ושהיא אמרה את זה סתם,אך אותה מדריכה היא בעלת ניסיון של כמה שנים טובות ויצאה לה אולי לפגוש כמה מקרים כאלה אז במקרה הזה אני סומך על מה שהרופאים יגידו לי.
במידה וכל זה מתגלה שאין לי כלום,כיצד לחזק את עצמי פיזית להרמת ציוד כבד,זה לעיתים דורש כוח ומאמץ להרים ברצף את אותו ציוד מספר פעמיים ואני באמת מפחד להפצע כתוצאה מפעילות זו.
אשמח לקבל את דעתכם ומה אתם חושבים על כך
בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה גופנית בצבא - תגובה
חנן בן-עמי10/11/2012הי בועז,
האם היית חש חוסר נוחות או כאב אם במדריכה לא היתה אומרת כלום?
אני מסכים שזהו תפקיד מבאס וקשה להרים את כל המשקלים, ובאמת שימוש בטכניקה הוא החשוב ביותר - להתכוףף עם הרגליים ולא עבודת גב.
תמתין לבדיקת הרופאים, ייתכן ואם אינך חש בטוח עם זה נסה אולי תפקיד אחר
מדריכת הכושר יכולה להמליץ לך על תרגילי גב ובטן לחיזוק חגורת המתניים וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?