עבודה גופנית בצבא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה גופנית בצבא
    בועז
    09/11/2012

שבת שלום.

אני בן 20,משרת כבר שנה ומשהו בצבא עם פרופיל 97
    וללא היסטוריה קודמת של פציעות גופניות.

אני אפסנאי במחסן,ולעיתים אני נדרש להרים ציוד כבד ששוקל בדרך כלל 20 קילו
    נגיד ממדף מסוים למקום אחר,ולעיתים אני מרים ברצף בין 60 ל80 קילו(את אותו ציוד מספר פעמיים אחד אחרי השני).

אני דיי בטוח שזה לא בריא לגב שלי,ואני עובד בזהירות(מכופף ברכיים ואז מרים בגב ישיר ולא עקום) ומבקש עזרה להרים ביחד ציוד שהוא כבד מדי.

לפני כמה ימים במהלך אימון ספורט(כן,גם גובניקים מתאמנים)המדריכת כושר אמרה לי שהיא חושבת שיש לי עקמת גב,וזה לא נראה לי סביר,אני זקוף בעמידה בלי בעיות של יציבה ובנוסף היא חושבת שהכתפיים שלי ממוקמות קדימה קצת ושהן צריכות להיות קצת אחורה(מתי שזוקפים את החזה ),כלומר אולי רצועת הכתפיים שלי לא גמישה/לא בסדר.

התייעצתי עם רופא היחידה והוא אמר לי לקבוע תור עם מומחה מבית חולים צבאי שאני הולך לפגוש,המפקדים שלי לדעתם שאני לי כלום ושהיא אמרה את זה סתם,אך אותה מדריכה היא בעלת ניסיון של כמה שנים טובות ויצאה לה אולי לפגוש כמה מקרים כאלה אז במקרה הזה אני סומך על מה שהרופאים יגידו לי.

במידה וכל זה מתגלה שאין לי כלום,כיצד לחזק את עצמי פיזית להרמת ציוד כבד,זה לעיתים דורש כוח ומאמץ להרים ברצף את אותו ציוד מספר פעמיים ואני באמת מפחד להפצע כתוצאה מפעילות זו.

אשמח לקבל את דעתכם ומה אתם חושבים על כך
    בועז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה גופנית בצבא

הוספת תגובה

• עבודה גופנית בצבא - תגובה

חנן בן-עמי
    10/11/2012

הי בועז,

האם היית חש חוסר נוחות או כאב אם במדריכה לא היתה אומרת כלום?

אני מסכים שזהו תפקיד מבאס וקשה להרים את כל המשקלים, ובאמת שימוש בטכניקה הוא החשוב ביותר - להתכוףף עם הרגליים ולא עבודת גב.

תמתין לבדיקת הרופאים, ייתכן ואם אינך חש בטוח עם זה נסה אולי תפקיד אחר
    מדריכת הכושר יכולה להמליץ לך על תרגילי גב ובטן לחיזוק חגורת המתניים וכו'
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו