כואב לי חייבת עזרה דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כואב לי חייבת עזרה דחוף
    מיכל
    14/11/2012

שלום, שמי מיכל ואני בת 32 ועוסקת בפעילות גופנית כבר למעלה מעשר שנים. לאחרונה התחלתי לבצע קפיצות במקום כולל ריצה במקום עם ברכייםגבוהות (בבית על הריצפה עם נעלי ספורט אורתופדיות). לפני שבועיים בערך התחלתי להרגיש כאבים חזקים בשתי כפות הרגליים בצד החיצוני. בהתחלה זה היה נסבל אבל זה הולך ומחמיר וכרגע אני לא יכולה לעשות שום סוג של קפיצה על הרגל, לא יכולה לרוץ (כאבי תופת בעקבים), לרדת במדרגות כואב וכשאני קמה ממצב של שכיבה בכלל אין מה לדבר אפילו על הליכה. ביו יום אחרי שהרגל קצת בתנועה אני יכולה ללכת. אמנם קצת כואב אבל איכשהו נסבל (יש לי כח סבל רב). חיפשתי באינטרנט ולדעתי יש לי דלקת בגיד הפרונאוס. לא בטוחה אבל לפי הציור זה המקום הכואב. התחלתי בפיזיותרפיה וכרגע שמה טראומיל פעמיים ביום. שמעתי שיש זריקה שאפשר לקבל וגם אמרו לי שמדרסים יכולים לעזור.
    אני חייבת עזרה. הכאב מתגבר. מישהו יודע מה זה יכול להיות ומה אני יכולה לעשות בנידון?
    תודה רבה
    אשמח אם תפנו אותי למומחה באיזור הצפון. אני גרה בכפר ורדים (קרוב למעלות,נהריה,כרמיאל)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כואב לי חייבת עזרה דחוף

הוספת תגובה

• כואב לי חייבת עזרה דחוף - תגובה

חנן בן-עמי
    17/11/2012

שום זריקה, אין צורך במדרסים, הכי הרבה מנוחה - הימנעות מניתורים כאלו בעתיד ועיסוי טוב מקומי

למה הכוונה? ממצב של פעילות גופנית ללא אימפקט מטורף של ניתורים ובלימת הזעזועים המגיעים מן הקרקע. למה לרוץ במקום??
    בכל אופן כלל אצבע אומר שאם הכאבים התחילו וממשיכים יחדיו ובו זמנית בשתי הרגליים - מדובר על עומסים. אם זה רק ברגל אחת כנראה זוהי פציעה או טראומה.

מנוחה, סיבוב של כף הרגל פנימה והחוצה, פוינט-פלקס, הימנעות מפעילות נושאת משקל ובולמת זעזועים (קרוסטריינר או אופניים יהיהו הכי טובים)

אני חוב שאם תקדישי ביקור אצל איש מקצוע תוכלי לגמור את כל העסק בטיפול אחד מקס שניים. אינני מכיר מטפלים בצפון, בקשי המלצות מחברים נראה לי

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנן ועוד כמה הבהרות

מיכל
    17/11/2012

האם קרח יעזור? האם משחת טראומיל תעזור?
    מוזר לי שבהליכה ישנו כאב אבל חלש ואילו בניתור אני לא מסוגלת לקפוץ אפילו קפיצה אחת מרוב כאבים. ההבדל עצום!!!
    ולגבי מה שכתבת על המנעות מקפיצות כאלה בעתיד, האם הכוונה שלעולם לא אוכל לעשות שיעורי אירובי, אירובי מדרגה וכו (הקפיצות שבעקבותיהן החלו הכאבים זהות לניתורים על המקום כמו שעושות בנות בשיעורי אירובי)?
    יש לך מושג באיזה גידים/רצועות הפגיעה שלי? הכאבים מופיעים כרגע גם בצד החיצוני של כף הרגל מתחת לעצם וגם משני צידי העקב ממש קרוב למקום שבו הרגל נוגעת בריצפה אבל לא בתחתית כף הרגל אלא בצדדים.
    (ללא כאבים בגיד אכילס למזלי)
    תודה רבה
    מיכל
    לגבי איש מקצוע, אתה ממליץ על פיזיותרפיסט או אורתופד?
    התחלתי פיזיו והיה לי טיפול אחד של גלי חשמל. בינתיים לא מרגישה שופ שינוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חנן ועוד כמה הבהרות - תגובה

חנן בן-עמי
    20/11/2012

גלי חשמל זה לא בדיוק הטיפול הכי מתאים עכשיו

לקפוץ ולנתר בוודאי תוכלי, אך כרגע זה לא מומלץ., זה פשוט עלול ליצור עומס מיותר.

פיזיו (שאינו בקופ"ח) יהיה טוב מאוד עבורך, תבררי עם ביטוח החיים/פנסיה/כלל שלך מכסה טיפולים פרטיים. ברוב המקרים גם ביטוח מהעבודה (אם ישנו) עושה את ההבדל.

אורטופד לא יידע ממש מה לעשות עם זה במסגרת 7 הדקות שיהיו לו איתך, כולל חליצת נעל, העברת כרטיס, הקלדה במחשב ובדיקה

תמשיכי עם הפיזיותרפיה ונצפה לראות שיפור כלשהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר הסולאוס

כפיר בן גליל
    21/11/2012

יכול להיות מאד שיש נקודות טריגר על שריר זה או באיזור שמקרינות לעקבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו