מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות שרירים קיצוניתעומר26/11/2012
שלום,
אני בחור צעיר לפני צבא. לאחר שלא עשיתי ספורט במשך חצי שנה,לפני ארבעה חודשים התחלתי להתאמן ולחזור לכושר, בעיקר על ידי ריצות וקצת כדורסל. תחילה, הכל היה בסדר גמור, נכנסתי לכושר בהדרגה ואחרי חודשיים של שלוש ריצות של 5 קילומטר בשבוע כבר הגעתי לתוצאה לא רעה בכלל של 21 דקות לריצת 5 ק"מ.
הבעיה התחילה לפני כשלושה שבועות בערך (כשלושה חודשיים לאחר שהתחלתי להתאמן).
אני מרגיש מעין עייפות כבדה בשרירי הרגליים זמן קצת לאחר תחילת הריצה. בתחילה זה היה שולי וחשבתי שזה נובע מעלייה בקצב הריצה. אך עם הזמן העייפות והתשישות של שרירי הרגליים רק הלכה וגברה מריצה לריצה. בחוויה שלי זה ממש מרגיש כאילו פלג הגוף העליון הכולל את הלב והריאות האחראים על סבולת הלב ריאה מתפקד כמכונה משומנת ואילו, פלג גופי התחתון נגרר אי שם מאחור.
חשבתי שמנוחה תעזור לי לרענן את שירירי הרגליים. נחתי במשך שבוע וחצי ללא כל פעילות גופנית, אך לשווא. מיד עם חזרתי לריצות, חזרה גם העייפות, הכבדות והתשישות של השרירים.
חשוב לציין שתמיד הייתי בחור ספורטיבי עם כושר טבעי טוב מאוד.
אשמח לדעת ממה נובעת הכבדות הקשה בשרירי הרגליים, שכן היא כבר ממש פוגעת לי ביכולת הריצה.
תודה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות שרירים קיצונית - תגובה
חנן בן-עמי28/11/2012מתיחות, גמישויות, עיסויים וטיפולים ניסית?
התחלת מרמה בסיסית מאוד, בה לגוף לא היתה כל עבודה, והנה תוך פרק זמן קצר התחלת להעמיס.
ייתכן ואתה לא מרגיש את העומס הזה בצורה של סיבולת לב-ריאה, ומרגיש שאתה ממש משתפר, אך השרירים שלך צריכים עכשיו גם לרוץ לאורך זמן, גם לעשות עבודה אינטנסיבית + ניתורים בכדורסל - וכל זאת במסגרת יומיומית
תבחן האם אתה צריך לחזק שרירים מסויימים,
תנוח,
תבחן את התזונה שלך ביחס לפעילות ולעצימות שלה,
תתחזק את המכונה בצורה מקצועית - מתיחות עיסויים
תפחית את עצימות ואינטנסיביות האימונים , פשוט תנסה גם לרוץ לאט יותר
ותמיד - אבל תמיד - כדאי לעדכן את רופא/ת המשפחה אם התשישות נמשכת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?