פציעת ITB

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעת ITB
    אלי
    01/01/2013

הי, כואבת לי ברך ימין בצד, וכל התסמינים מעידים על כך שזו פציעת itb
    בדרך כלל אני רץ כ 60-70 ק"מ בשבוע, אך כעת לאחר 6 ק"מ כבר אינני יכול להמשיך לרוץ.
    בהתחלה המשכתי לרוץ על הכאב , לאחר מכן רצתי עד שהתחיל הכאב ומיד הפסקתי וכעת לקחתי אפילו מנוחה שבוע. אך דווקא נראה שהמנוחה לא עזרה בכלל, עכשיו אני לא יכול לרוץ אפילו 2 ק"מ.
    מה מומלץ לעשות?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעת ITB

הוספת תגובה

• תגובה

כפיר בן גליל
    03/01/2013

שבוע מנוחה זה לא הרבה זמן באופן כללי,, זה גם תלוי בגיל. עם הכאב חד אז צריך להוריד את העומס עד שהכאב משתנה ונהיה פחות חד..
    כפיר בן גליל - מטפל ברפואה סינית ומאמן כושר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה גיל, אבל..

אלי
    03/01/2013

המוזר הוא שדווקא המנוחה לא עוזרת לי, זה יותר כואב לי עכשיו, אפילו שאני הולך.
    אני בן 44 אגב, כמה זמן לדעתך פציעה כזו מצריכה מנוחה? האם לעשות אופניים זה טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעת ITB - תגובה

חנן בן-עמי
    06/01/2013

הי אלי,

דבר איתי טלפונית כדי שאסביר לך את העניין, אך בכל מקרה ITB נדרכת כתגובה לחוסר בשרירי ההמסטרינג של הירך האחורית.

מתיחות ומנוחה לא יקדמו אותך, צריך לברר מדוע היא נדרכה (מקורה בשריר TFL בחלק העליון קדמי של הירך וגם מהישבן בחלק האחורי) כדי שתוכל לתת מענה ופתרון על מנת שהיא תשתחרר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ITB

איתן
    21/02/2014

שלום רב,
    אני שבוע לפני מרתון ת"א והתחילה לי פציעת ITB בברך שמאל, האם חיזוקים למשך שבוע לשרירים מסביב לברך כולל השרירים האחוריים ליד הישבן יעשו את העבודה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו