שיקום לאחר שחזור רצועה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר שחזור רצועה בברך
    אייל
    08/03/2008

שלום ד"ר,

נפצעתי במשחק כדורגל לפני חצי שנה,אובחן אצלי קרע במיניסקוס(נותחתי ונכרת החלק הבעייתי) וקרע מלא ברצועה קדמית צולבת ובעוד שבוע וחצי אעבור ניתוח שחזור רצועה בברך.

מכיוון שאני לא שחקן במסגרת מסודרת אין לי מאמן אישי שיוכל לתת לי תכנית עבודה לשיקום יעיל ומהיר.

אשמח לדעת מה היא התכנית המומלצת לשיקום לאחר שחזור רצועה,האם לעבוד במכון עם משקולות,לאחר כמה זמן אפשר להתחיל להתאמן,באיזה שלב להתחיל לרוץ ומה אסור לעשות

המטרה היא לחזור לשחק כדורגל באופן מלא וכמה שיותר מהר(בתקווה שהניתוח יעבור בשלום)

תודה רבה על העזרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דרושה תכנית מסודרת

ד''ר גל דובנוב-רז
    10/03/2008

השיקום לאחר הניתוח מורכב מאוד וכולל מרכיבים שונים - כוח, פרופריוספציה, טווח תנועה ועוד. לכל אחד ישנו תזמון משלו. לאור רצונך לשוב לשחק בהקדם, מומלץ כי תשתתף בתכנית שיקום מסודרת, כדוגמת זו הקיימת במרכזנו - "הדסה אופטימל" בירושלים. לפרטים ובדיקה התקשר 1800-399388. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור acl

אסף
    06/09/2008

שלום.עברתי שיחזור רצועה צולבת קידמית לפני תשעה חודשים בדיוק.כיום אני מרגיש מצויין וכמעט מבצע כל פעילות ספורטיבית ללא חשש לאיבוד יציבות.. אני ביצעתי את השיקום לבדי,ולכן מצאתי לנכון להדגיש (למדתי על בשרי)שההבדל בין שיקום מוצלח לבין כישלון הוא רמת השיקום שמצצע המנותח.אניט ממליץ בחום לכל מטופל שעבר או יעבור שיחזור צולבת ץבכל שלב שיקומי לקבל את השיקום הטוב ביותר גם אם נדרש לשלם לא מעט כסף עבורו..שיקום מקצועי יחזיר אתכם לפעולות רגילות ולפעילות!!אין לחסוך בבריאותכם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

הדר
    09/02/2009

יש לי קרע ברצועה הקדמית,עד עכשיו נמנעתי מניתוח והייתי יציבה אבל לפני כמה ימים איבדתי יציבות ואני כרגע סובלת מכאבים וקושי בטווחי התנועה של הברך. אני חושבת שניתוח הוא בלתי נמנע(עד עכשיו לא רציתי אפילו לשמוע על זה אבל אני לא רוצה לקחת את הסיכון שזה יקרה לי שוב)רציתי לדעת כמה זמן אורך השיקום?האם הוא קשה?אני סטודנטית וצריכה להגיע לאוניברסיטה,כמה זמן אחרי הניתוח אוכל להתחיל ללכת? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    14/02/2009

בגדול ניתן ללכת מיד לאחר הניתוח, אלא אם יש מעורבות המניסקוס ומתבצעת תפירה שלו; אז לעתים מונעים דריכה באופן זמני. השיקום אורך כמה חודשים, אך כמובן שתהיי ניידת בשלב זה. מה שכן, ישנה הגבלה של טווחי התנועה בברך לתקופה מסוימת. האורתופד יסביר לך פרטים יותר מדויקים המתאימים למצבך הספציפי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו