כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    נועם
    24/01/2013

שלום,
    אני בת 23, רצה כ-40 ק"מ בשבוע, כבר במשך 10 שנים.
    בחודשים האחרונים העליתי את מהירות הריצה (הייתי רצה בצב מתון של 10 קמ"ש, כרגע כרצה בכל ריצה ב12.5-13 קמ"ש), ולאחרונה ממש התחילו לי כאבים (בפעם הראשונה מזה 10 שנים) בברך. האם יש מה לעשות בנושא? האם אני יכולה להמשיך לרוץ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    26/01/2013

הי נועם,

כל שינוי, במיוחד אם הוא בצורת עלייה בקצב ובנפח, דורש רבות יותר מן מערכות הגוף, וכמובן יותר מצד השרירים והשלד

אם את שואלת אותי ככה, יבש, אין כלום בברך שלך. הברך תקינה לגמרי אולם גידים ושרירים שחוצים ומפעילים את מפרק הברך - הם הם העניין.

אם הכאב מופיע מתחת לפיקה בחלק הפנימי של זו תופעה אחת, כאב ישירות על הפיקה או ישירות מתחתיה זו תופעה אחרתץ, ולמעשה ס"מ לכאן או לכאן יכול להצביע על אירועים אחרים

לרוב מדובר על חיכוך של גידי ארבעת הראשים נגד עצם הפיקה אן נגד רקמות סמוכות. אם העלית מהירות ריצה ונפח, השרירים נדרשים לעבוד יותר ולעיתים אין להם את התשתית המתאימה - ולכן מעורבים גם הגידים.

בגדול יש להקפיד על חיזוקים ומתיחות לשרירים, מנוחה פסיבית (רק לנוח ולא לעשות כלום) אינה תורמת להכנת המערכת, וטיפול תרופתי אולי יעזור להעלים את הכאב - אך לא יטפל במקור

נסי לחזור לרוץ, להוריד מרחק וקצב, ולאחר ריצה לשים 5 דקות קרח על המקום יהיה רעיון לא רע בכלל

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו