שאלה-חזרה לפעילות אחרי ספונדילוליזי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה-חזרה לפעילות אחרי ספונדילוליזי
    ירדן
    10/03/2008

הי.. לפני 3 חודשים בערך רשמתי פה על הספונדילוליזיס הדו"צ בחוליה L3..(שמתי את ההודעה המקורית למטה) עברו 3 חודשים מאז שאני נחה והולכת עם עם חגורה..

הייתי אצל הרופא והוא נתן לי תשובות קצת מעורפלות ולא חד משמעיות..

הוא אמר שאני יכולה לחזור לעשות ספורט בלי תנועות חדות ובלי קפיצות ושאפשר לרוץ.. אני חושבת שלרוץ זה הספורט שהכי מכביד אפילו יותר מקפיצה..

הוא אמר גם לשחות..

השאלה היא איזה עוד סוגי פעילות אני יכולה לעשות,ובאיזו תדירות? ועם חגורה או בלי חגורה?

הוא לא שלח אותי למיפוי (רק לרנטגן) שברנטגן לפני 3 חודשים לא ראו כלום..ושוב אין שינוי בצילום הרנטגן כמו מאז 3 חודשים..

לא צריך לעשות מיפוי?

הוא גם לא נתן לי פיזיותרפיה ולא כלום.. זה בסדר? מה לעשות? אני ממש ממש אובדת עצות כבר

תודה,ירדן

"היי..

התחלתי להתאמן במכון כושר בחופש הגדול(אני בת 16.5) ולאחר חודש וחצי (בערך) במהלך משחק כדורסל (ללא מאמץ רב) התחיל לכאוב לי נורא בגב התחתון .. חשבנו שזה נתפס וזה שרירים והכל.. זה נמשך חודש. לאחר שזה עבר התחלתי לשחק כדורסל בקבוצה והכאבים חזרו והחמירו , הלכנו לרופא , הוא הפנה אותנו לרנטגן ע"ש מותני והוא יצא תקין , הוא גם בדק בדיקה ידנית ואמר שזה שום דבר ורק השרירים, ולהמשיך להתאמן , כמעט חודש לאחר מכן הגעתי אליו כבר בקושי יכולה ללכת והוא שלח אותי למיפוי עצמות +ספקט ובדיקות דם.

במיפוי עצמות היה חשד לספונדילוליזיס בL3 הופניתי לCT ושם זה מצא ספונדילוליזיס דו צדדי בחוליה L3 ללא ליסטזיס וללא פגיעה בעצב.

נקבע שזה שבר מאמץ

כטיפול הוא נתן לי ללכת עם חגורת גב כל היום (חוץ משינה בלילה) ל3 חודשים ואמר שאחרי שלושה חודשים אני אוכל לחזור לפעילות (כדורסל ) בהדרגה..

עכשיו, לדעתך אני אוכל לחזור לשחק כדורסל? והאם רק אחרי שלושה חודשים או שצריך יותר זמן כי המקום רגיש?

אם אני אחזור לשחק כדורסל אני מסכנת את עצמי בפגיעה חמורה יותר עקב השבר הזה?

זה שבר שמתאחה?

ועוד משהו חשוב, הטיפול הנכון ביותר זה הטיפול שקיבלתי? פשוט לנוח 3 חודשים ללא כל פעילות ספורט ולהיות עם חגורה? או שצריך גם פיזיוטרפיה וכאלה דברים?? "

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סיפור ארוך בשביל תשובת פורום...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/03/2008

אם את לא מרגישה בנוח עם ההמלצות, כדאי לפנות לחוות דעת שניה אצל רופא ספורט/אורתופד.
    בגדול - אני מאמינה מאוד בפיזיותרפיה - רק שצריך גם לבצע אותה....
    אם היה ליזיס חריף ואם הוא התרפא לגמרי (אפשר לראות בסיטי) - יכולה לחזור לספורט. מצבי הביניים ה"רפואים" יות רמצריכם בדיקה גופנית ומעבר מפורט על כל הסיפור וההדמיות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אתמול אצל אורתופד

ירדן
    26/03/2008

מומחה עמוד שידרה והוא אמר שספונדילוליזיס כמעט לא מחלים אף פעם ורק מחמיר..
    נתן לי מחוך מקבע מותאם אישית מפלסטיק ל24 שעות ביממה לעוד 3 חודשים (אני כבר 4 חודשים עם חגורה מסוק לומבלוק)
    הוא גם אמר שכנראה אני לא אוכל ממש לשחק כדורסל אי פעם וכו'..
    זה נכון? אני כבר מתחילה לאבד תקווה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את רואה שזה לא לפורום?

ד''ר גל דובנוב-רז
    26/03/2008

בואי נלך שלב שלב. סיימי עם תקופת המחוך, בצעו בדיקות הדמיה (CT, MRI, מיפוי - ע"פ הרופא המטפל)- ואז ניתן לבחון את הנושא שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו