קשיי נשימה וחולשה בעת פעילות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי נשימה וחולשה בעת פעילות
    גלי
    04/02/2013

שלום ד"ר
    אני בת 34, בריאה בדרך כלל, לא מעשנת, משקל תקין, בבדיקת דם אחרונה נמצאה אנמיה קלה על רקע חוסר בברזל ומעט חוסר בB12. אני לא אדם שפעיל גופנית בדרך כלל, זה מגיע בתקופות. לפני חודש חזרתי לפעילות גופנית, השתתפתי בשיעורי עיצוב דינאמי, קצת אירובי קצת פילאטיס ועל אף שהיה קשה לי מאוד, החזקתי מעמד ועשיתי כיכולתי עד סוף השיעור. היום הלכתי לשיעור עיצוב בעצימות גבוהה שכבר השתתפתי בו 3 פעמים ולאחר 10 דקות הרגשתי תחושת חולשה נוראית, סחרחורת, מעט בחילה, הרגשתי שהדם צונח לי למטה ועוד רגע אני לא מחזיקה את עצמי על הרגליים. הפסקתי את הפעילות כמובן, ולקח לי 20 דקות להתאושש תוך כדי שאני מרגישה שהגוף שלי סחוט והצוואר והראש כואבים. חשוב לציין שזה כבר קרה לי פעמיים בעבר הרחוק בעת פעילות, אך בכל שאר הפעמים בהם התאמנתי זה לא קרה. כמו כן חשוב לציין שאינני מסוגלת להתאמן בשיעור ספינינג, לא מצליחה פשוט (וזה אחד השיעורים אגב שבו כמעט התעלפתי). מדוע זה קורה פתאום? למה זה קשור? בכל פעם שזה קרה לי לקח לי הרבה זמן לאזור אומץ ולחזור לפעילות מחשש שזה יקרה שוב. האם פשוט אני בכושר כל כך ירוד? האם משהו לא עובד כמו שצריך בגוף, אולי הלב? איך אני יכולה לבנות כושר גופני בצורה בטוחה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי נשימה וחולשה בעת פעילות - תגובה

חנן בן-עמי
    05/02/2013

הי,

התופעה בהחלט אופיינית: עבודה רבה מצד הגוף הבלתי מאומן - דורשת משאבים רבים של דם (המוביל איתו חמצן ומזון לשרירים) וגורמת לשינויים בלחץ הדם. שינויים אלו מובילים לתחושות של בחילה, סחרחורות, הרגשת ערפול ותחושת עילפון.

איך מטפלים בזה? מתמידים! הגוף מאוד יעיל בהסתגלות לשינויים, ולכן אמליץ לך להמשיך בפעילות אם כי בהדרגתיות..אבל התמדה היא מילת המפתח כאן

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה, האמת ממש עודדת אותי

גלי
    05/02/2013

ובעיקר גרמת לי להבין שזו לא תופעה מאוד מאוד יוצאת דופן או מוזרה. בהחלט אמשיך להתמיד ואשתדל בעיקר לעשות את זה בצורה הדרגתית יותר.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו