מאמץ יתר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאמץ יתר?
    ליאור
    12/02/2013

שלום,
    אני בן 33, בריא, מתאמן בחדר כושר בממוצע פעם בשבוע לאורך שש השנים האחרונות. ראיתי תוכנית טלוויזיה בה המליצו על אימון קצת שונה והחלטתי לנסות אותו. האימון היה לפדל על מתקן אופניים במאמץ מקסימלי במשך 20 שניות 3 פעמים עם הפסקות בין הפעמים. החלטתי לנסות את האימון הזה. עשיתי אימון רגיל בחדר כושר ובסופו עשיתי את האימון של האופניים. כשסיימתי אותו הרגשתי בסדר, אבל כדקה-שתיים אחרי זה הרגשתי רע. הנשימה שלי הייתה מוזרה, נהייתה לי בחילה ואנשים מסביב שאלו אם אני בסדר. אחרי כעשר דקות הרגשתי יותר טוב, אבל עדיין לא הרגשתי טוב במיוחד בשעתיים הבאות.
    מה זה יכול להיות ומה ההמלצה לגבי אימונים קצרים באינטסיביות גבוהה?
    האם זה נורמלי או שאני צריך לבדוק משהו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאמץ יתר?

הוספת תגובה

• מאמץ יתר? - תגובה

חנן בן-עמי
    15/02/2013

זוהי תגובה די שכיחה וטבעית למאמץ עילאי שהגוף אינו מורגל בו.
    אתה הרגלת את גופך לרוטינת עבודה מסויימת לאורך פרק זמן ארוך, והנה בהחלטה אחת העמסת עליו באופן שכלל המערכות לא ידעו איך להתמודד עם זה.
    נשימתך והכרתך שבו אליך לאחר שעתיים, וזה רק ללמדך שאין עושים דברים עצימים בצורה פתאומית וחריגה

אפשר לעשות אימון עוצמתי, וכדאי שתסגל את גופך לכך קודם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    20/02/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו