פ"ג ואוסטיאופורוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פ"ג ואוסטיאופורוזיס
    רוביק
    13/02/2013

שלום רב,
    אני עושה מזה שנים פ"ג יומיומית - שחייה, התעמלות (פילטיס, התעמלות במים ומזרונים), לפעמים גם רכיבת אופניים ופינג-פונג. תזונתי מאוזנת, משקלי תקין
    (180/66), לא מעשן. ובכל זאת, בבדיקת צפיפות עצם אחרונה (אני עובר בדיקה כזאת פעם בשנתיים) התגלתה אצלי התחלה של אוסטיאופורוזיס. (בעיקר בצואר הירך). מה יכול להסביר זאת, בנסיבות אלה? ומה ניתן לעשות בתחום רפואת הספורט ל"שיקום" המצב? אציין שזה עתה חגגתי 78, אך מצבי הכללי טוב לגילי. בברכה, אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פ"ג ואוסטיאופורוזיס

הוספת תגובה

• פ"ג ואוסטיאופורוזיס - תגובה

חנן בן-עמי
    15/02/2013

הי אלי,

אנא היוועץ ברופא המטפל אשר מכיר את ההיסטוריה שלך.
    ידוע לי על מספר תרופות הקיימות בשוק - להסדרת סוכרת והורדת לחץ דם - אשר שימוש ארוך טווח בהן יכול לגרום לפגיעה בציפופת העצם ומכאן לתחילת אוסטאופרוזיס

אנא בחן נושא זה

שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת הפיזיותרפיה

רוביק
    25/02/2013

חנן שלום רב,
    תודה על תשובתך.אבקש להבהיר כמה נקודות:
    1. לי אין סכרת, ולכן איני מקבל תרופה לסכרת.
    לגבי יל"ד - התברר שהתרופה שאני מקבל (טריטייס) איננה משפיעה על תחום צפיפות העצם.
    2. אין לי רופא ספורט, ורופאיי אינם מתמצאים בתחום זה. לכן פניתי בשאלה בפורום זה, המומחה בתחום השיקום הפיזי.
    3. לגבי תרופה לאוסטיאופורוזיס - ברור שהיא נדרשת, ואין לי שאלה על כך.
    4. אני מבקש לדעת ממך, כמומחה בתחום, האם פיזיותרפיה יכולה לתרום (למשל, ע"י הנחיה ופיקוח של המטפל) לשיקום העצם האוסטיאופורוטית, כלומר להחזרת המצב לאוסטיאופניה,למשל.
    מקווה שהבהרתי את שאלתי ואת ההקשר שלה, ואודה על תשובתך. בברכה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת הפיזיותרפיה - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

הי אלי,

פיזיותרפיה, הכוללת בתוכה אימוני התנגדות, נמצאה כתורמת לחיזוק העצם אך אינה עוצרת כליל את תופעת האוסטאופרוזיס.
    לא עשיתי מחקר מעמיק לברר סוגייה זו ולמצוא סימוכין רלוונטיים - אך בעבר נתקלתי במידע הגורס כי אימונים ספציפיים (התעמלות בונה עצם) המחזקים את השרירים ומקלים את העול המוטל על השלד, בצירוף "החייאת" והאצת התהליך מטבולי חיובי של חילוף חומרים ובניית הרקמות מחדש כתגובה לגירוי הגופני באימון, בהחלט יכולים לעורר את המערכת ולהעניק הטבה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו