כאבים בירך בביצוע סקוואט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בירך בביצוע סקוואט
    אדם
    20/02/2013

שלום,

אני בן 27 עם ניסיון מסויים באימוני כח עם משקולות חופשיים.
    לפני כמה שנים, תוך כדי ביצוע סקוואט, בתחתית טווח התנועה, נשמע רעש
    'סנאפ' וחשתי כאב באיזור הירך\מפשעה.
    יש לציין שבאופן עקבי לפני המקרה חשתי כאב קל באיזור בעת ביצוע סקוואטים.
    הכאב לא היה נוראי, ולאחר כמה ימים ניסיתי להתאמן שוב - אך שמתי לב שכאשר אני מרים
    את הרגל כלפי החזה הדבר מלווה בכאב. פניתי לאורטופד.
    אני לא זוכר אם נשלחתי לצילום.
    הוא אמר שהוא חושד שמדובר בקרע קטן באחד הגידים או תלישה של חתיכת עצם באיזור ושלח אותי לדרכי עם אטופן.
    סיימתי את הטיפול ולצערי נאלצתי להפסיק להתאמן בשל נסיבות אחרות מאז.

כעת(לאחר כ-4 שנים) אני מעוניין לחזור ולהתאמן, בלי לפצוע את עצמי הפעם, ולכן התחלתי לבדוק את התחושה בתחתית התנועה ללא משקל.
    שמתי לב שאני מרגיש את הכאב המסויים הזה בשני הצדדים באותו מיקום.
    בחיפוש באינטרנט תופעה שנקראת 'צביטה פמורואצטבולרית' נשמעת מחשידה ביותר.

דבר נוסף שכדאי לציין הוא שהגמישות שלי בשרירים באיזור לא טובה(תמיד הייתה בעצם) בכלל, במיוחד בחבליים.

מה שאני שואל הוא למי עליי לפנות - רופא ספורט או פיזיותרפיסט שמתמחה בספורט.
    אני מעוניין במישהו שיש לו נגיעה בתחום המשקולות אם אפשר על מנת שלא יפתור את זה במתן תרופות והמנעות מוחלטת מפעילות.

תודה,
    אדם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בירך בביצוע סקוואט

הוספת תגובה

• כאבים בירך בביצוע סקוואט - תגובה

חנן בן-עמי
    24/02/2013

ידידי, גמישות היא עניין נרכש. תתרגל - תתגמש זה הכלל הכי פשוט בכל נושאי חדר הכושר. במיוחד את ההמסטרינג שמה-זה-קל לשפר את גמישותם. מאוד
    גמישות חשובה על מנת לאפשר טווח תנועה מלא למפרק ותנועה הרמונית יותר.

נסה את הסקוואט אך עצור חמישה ס"מ לפני סוף התנועה או קצת לפני המקום בו אתה מרגיש כאב.

לא הייתי קופץ על כל אבחנה אינטרנטית, יש המון כאלו וחלקן בכלל לא נכונות

חזור לאימונים ואל תקבל החלטות אלא לאחר מספר אימונים רצופים. כאבים חדשים יופיעו וזה טבעי, אך מטרתך לחזור ולסגל הרגלי עבודה נכונים והסתגלות למשקלים

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אדם
    24/02/2013

מודה על התשובה.

בנוגע לגמישות - אני בהחלט מתכוון לעבוד על הגמישות.

ביצעתי שני אימונים קלים מאז ששלחתי את ההודעה.
    הכאב מופיע קרוב ל או בסוף התנועה.
    זה לא מרגיש כמו כאב "רגיל" כבשאר התרגילים.
    הכאב מגביל את התנועה וגורם לי לבצע את התרגיל בצורה שונה.

כמובן שאני לוקח אבחנות מהאינטרנט בערבון מוגבל, אך מכיוון שהתופעה חוזרת על עצמה
    ולאורך שנים הייתי רוצה לדעת מה מקור הבעיה - התעלמות בפעם הקודמת הביאה אותי לכדי פציעה.

לאיזה גורם עליי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

כדי לדעת את מקור העניין לאחר שנים עלייך לצאת מהפורום ולגשת לאבחון אצל איש מקצוע שיקדיש לך יותר משבע הדקות הרגילות שנותן האורטופד...

במידה וביצוע התרגיל פוגע בביומכניקה הרגילה שלך, כלומר אתה מתחיל לפצות לאחד הצדדים , ותר על התרגיל ותמצא אחד חלופי - ויש המון! לא תשיג כלום אם התרגיל יבוצע בחשש ולא בטכניקה הנכונה והנדרשת

גורמים שיראו אותך בפרטי כמו :משקם או פיזיו' המתמחה בספורט, או אפילו מעסה ספורטאים טוב שמכיר אנטומיה ומבין עניין ,- כולם יכולים (בתיאוריה) להכווין אותך טוב יותר.
    מצא אחד בסיסות מגורייך וגש לקבל מידע אודות הפציעה, מהו הגורם, איך מתמודדים מחזקים ומגמישים וקח את זה משם הלאה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו