לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש
    אייל
    23/02/2013

שלום
    אני בן 19, שוקל 72 ק"ג.
    לפני מספר חודשים התחלתי לרוץ, ובהדרגה העלתי את מספר הק"מ שאני רץ ל-8 ק"מ פעמיים בשבוע. לא סבלתי מכאבים כלל (בעבר סבלתי משברי מאמץ).

בחודש האחרון בלית בררה הפסקתי להתאמן, ועכשיו אני רוצה לחזור לרוץ.
    1. רציתי לדעת מאיזה מרחק כדאי לי להתחיל לרוץ פעמיים בשבוע, ומשם להתחיל להעלות את המרחק.
    2. האם כדאי להתחיל לשלב אימוני אינטרוואלים כבר עכשיו?
    3. לנעלי הריצה שלי סוליות גומי קרועות, עד כמה הדבר מסוכן לרגליים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש - תגובה

חנן בן-עמי
    24/02/2013

1. תתחיל ממספר מועט יותר קילומטרים עד שתסדר את הנשימה, הקצב, היכולת האירובית וכו

2. אינטרוול עבור מה? בשתי ריצות שבועיות אינני רואה מקום היכן ניתן להכניס אימון אינטרוולים, ולטעמי גם אין לו יותר מדי שימוש וחשיבותך בנפחים בהם אתה עובד

3. בהנחה שהנעליים הם מה שמתרגם את יכולות השרירים והגוף שלך לקרקע (כמו צמיגים של רכב נגיד) אז סוליות שחוקות בלויות וקרועות לא יקדמו אותך הרבה, נכון? למעשה, הן עלולות יותר להזיק ולפצוע מאשר להועיל.

תגדיר לעצך מטרות ואז תבנה תוכנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לרוץ לאחר הפסקה בת חודש - תגובה

חנן בן-עמי
    26/02/2013

אם אתה מתכנן ריצות של 2-4 אז עלייך לרוץ עד 7 או גג 8 ק"מ
    אין טעם לעבור קילומטרז זה משום שבריצות ארוכות יותר הצרכים של הגוף לאנרגיה ודרך הפקתה שונים משמעותית מריצות מהירות וקצרות יותר.

תתייעץ עם מאמן ריצה (ויש המון כאלו) שימליץ לך על תוכנית שמתאימה לך! ורק לך לפי היכולת כרגע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו