מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלטפוס וריצהדני09/04/2013
שלום,
אני בן 20 ויש לי פלטפוס חמור בשתי הרגליים, בעבר הייתי עם מדרסים אבל לאחר שהסבו לי רק סבל ללא כל תוצאות בנוסף לחוזר זמן לחדש אותם הפסקתי ללכת איתם לפני כמה שנים.
מעולם לא רצתי מאחר ואפילו בהליכה ממושכת החלו לי כאבים נוראיים בגב התחתון ובכפות הרגליים.
לאחרונה עברתי שינוי באורח החיים (במעקב של דיאטנית) והשלתי 20 קילו ו16% שומן מגופי. זאת לאחר אימונים רבים, כולל ריצה על הליכון - גם מרחקים ארוכים באינטרבלים, וגם ריצה מלאה.
לאחר חצי שנה של אימונים על ההליכון ללא כאבי גב או רגליים, הנחתי כי אוכל לרוץ גם בחוץ ואולי כל הבעייה הייתה המשקל העודף הרב אשר הקשה עלי.
יצאתי לריצה של 2 ק"מ, במהלך הריצה לא חשתי במשהו מוזר, חוץ מקושי גדול יותר מובן.
ממש בסיום הריצה, המשכתי ללכת על מנת לשחרר את השרירים, והתחלתי להרגיש את אותו כאב בגב התחתון שאני זוכר מהילדות.
מאוד התאכזבתי מהכאב, אך להפתעתי הוא חלף מאוד מהר, בעבר הכאב היה נמשך מספר ימים בהם הייתי מרותק למיטה וכל תזוזה קטנה הכאיבה לי מאוד.
השאלה שלי היא האם יש סיכוי שאוכל לרוץ? או שעלי לוותר על הריצות בחוץ ולהמשיך עם הליכון?
מה ההבדל בריצה בחוץ לעומת הליכון?
והאם יש איזה שהיא הכנה מוקדמת שאני יכול לעשות על מנת למנוע את הכאבים - כמו למשל לחבוש את הקרסוליים\ברכיים או משהו בסגנון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטפוס וריצה - תגובה
חנן בן-עמי10/04/2013הי
בגדול אתה חי עם פלטפוס כל חייך, כך שיש סיכוי שהגוף שלך למד להתמודד עם התופעה.
לדעתי, ככל שכף הרגל יותר על הקרקע, כמו בפלטפוס, יש לך יותר מגע עם השטח ויותר ייצוב.
כאבים חדשים עלולים לצוץ בכל פעם שאתה משנה או מתחיל מסגרת אימונים מסויימת שחורגת מהמוכר. ככה הגוף מגיב, מה לעשות, אבל התמדה היא שם המשחק..
ריצה בחוץ מערכבת יותר מערכות גוף מריצה על הליכון, יש התנגדות של רוח, סיבובים, שיוניי גובה במדרכות ועוד..
חשוב להקפיד על מתיחות בסיום הריצה כדי להקל על ההתאוששות ולהגדיל טווח תנועה
התמדה ידידי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?