כאבים בשוק קידמית -מיפוי תקין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשוק קידמית -מיפוי תקין
    שקשוקית
    26/03/2008

שלום, אני בת 34, מתאמנת בקביעות בחדר כושר וספיננג, לפני כחודשיים וחצי התחלתי ריצות ארוכות וכנראה שלא בהדרגה מספקת (לאחר כשבועיים רצתי כבר 7 קילומטר בזמן סביר), ואז התחילו הצרות...התחילו כאבים חזקים בשוקיים בחלק הקידמי (באיזור עצם הטיביה), אורטופד המליץ על מנוחה מוחלטת כשבוע.
    לאחר כשבוע חזרתי לספיננג בעומסים קלים, ועדיין אני לא יכולה לחזור לריצות, יש לי כאבים לסירוגין בשוק קידמית , התוקפים גם במנוחה (במצב ישיבה).
    האורטופד חשד שמדובר בשברי מאמץ ושלח למיפוי עצמות.
    תוצאות המיפוי עצמות היה שאין שברי מאמץ,אין ריכוז פטלוגי ומיפוי בגדר נורמה.
    הכאבים לא פסקו וממשיכים גם במנוחה מידי פעם. האורטופד שלי בחופשה בשבועיים הקרובים ואשמח אם תוכל לענות לי לבינתיים:
    ושאלתי היא: האם דלקת כגון shin splints רואים במיפוי עצמות??
    אם כן או לא, מה יכולה להיות הסיבה לכאבים שלי וואילו בדיקות נוספות צפויות לי?
    אני מודה לך מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• shin splint בא בחשבון

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/04/2008

מדובר במעין "אימון יתר" מקומי של שרירי הרגל התחתונה. הטיפול הוא מנוחה, ופיזותרפיסט יכול לתת לך תרגילי מתיחה וחיזוק לאזור. המיפוי אכן יכול להיות שלילי בתחילה, עד אשר מתחילה דלקת המערבת את העצם עצמה או שבר מאמץ של מש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו