מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות בבקשהדן30/03/2008
שלום ד"ר
בן 34, מזה שנים יש לי בעיה, כשאני הולך הרבה במאמץ אני סובל מכאבים קשים בשוקיים, בחלק הקידמי זה ממש חד, ובאחורי זה יותר תחושת לחץ ושריפה.
הייתי בעבר אצל אורטופד שהתרשם שכנראה מדובר בתסמונת המדורים הקדמיים ויעץ לי, או לא ללכת, כלומר לנוח, או לעשות בדיקת לחצים ובמקרה הצורך ניתוח.
למעשה אני חייב את ההליכה הזו מאחר ויש לי מעט עודף משקל, עליה בכולסטורול ובלח"ד, רציתי לשאול האם לפני שאני מנסה בדיקת לחצים (וניתוח) שהיא בדיקה פולשנית, האם יכול להיות שיש בעיה אחרת ? האם זה יכול להיות קשור לבעיות בכלי דם ?
וכן בימים האחרונים עשיתי תרגילי שכיבות סמיכה (משהו שגם בעבר הייתי עושה) והופיע לי כאב במפרק כף יד ימין, וזה מונע ממני את האפשרות לעשות זאת (הכאב הוא רק בזמן מאמץ או כיפוף המפרק, וכן בלי קשר לזה גם במפרק קרסול ימין גם לא בזמן מאמץ.
האם זה דורש בירור/ טיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/04/2008יש פרטים רבים חסרים בסיפור - האם הכאב גם בהליכה אטיטת או מהריה. עליה או מישור, מתחילת ההליכה או רק בהמשך, האם מוקל בעמידה או רק בישיבה, ועוד. יכול לנבוע מהפרעה בזרימת דם, מגרוי עצבי, מעייפות שרירים בלבד, מסתמונת מדור, ועוד. אם אכן זה רק אחרי הרבה זמן - לך הליכות קצרות יותר של 15-20 דקות (או משך זמן כלשהו עד הופעת הכאב) - למשך שבוע-שבועיים. רק אחר כך הגבר את משך ההליכה בהדרגה. אם תגלה שזה קשור לקצב ההליכה - לך לאט יות רולזמן ממושך יותר. המטרה היא אכן - כפי שציינת - שתוכל ללכת ללא כאבים. כף היד - נשמע זמני וצפוי לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסורי על התגובה המאוחרת
נתן21/04/2008שלום ד"ר
ראשית תודה, פשוט לא הייתי כאן.
אז כך, הכאב קורה בעיקר בעליות, ואם העליה בתחילת ההליכה הכאב מיידי, והוא ממשיך גם בהליכה במישור וירידה (אם כי בעוצמה נמוכה יותר ככל שעובר זמן מאז העליה)
הכאב חזק וחד.
אני הולך כבר מספר שבועות ואין שום שיפור בזה, אני מתאמץ ללכת על אף הכאב החזק מאוד, מאחר ואני די חייב את ההליכה הזו.
מה זה אומר "על רקע של גירוי עיצבי" ? היכן , ברגליים ? עמו"ש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תלך על הכאב
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008אלא פנה לבדיקה אצל אורתופד/רופא ספורט. ניתן לבצע בדיקה גופנית לפני ההליכה ולאחריה וכך להבין טוב יותר במה מדובר. במקום הליכה ניתן לנסות אופנים או אלפיטיקל, שם אין "חבטות" על הרגל, הפעלת השרירים שונה, ואולי כך לא יכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?