שברי מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ
    אילנית חזן
    08/04/2008

היי,
    קצת רקע על עצמי: אני בחורה בגיל 25 שרצה 60 - 70 ק"מ בשבוע. מבנה כף הרגל שלי הוא בעל קשת גבוהה, אני רצה עם מדרסים ומחליפה נעלי ריצה אחת לשלושה חודשים וצורכת 1200 מ"ג סידן ביום. לאחר מנוחה של חודש מהריצה והחלפת המדרסים למדרסים חדשים חזרתי לרוץ כאשר ביום הראשון שרצתי לא כאב לי וגם לא לאחר הריצה וגם לא במנוחה, יומיים לאחר מכן רצתי שוב כאשר במהלך הריצה ברגע שהחל לכאוב לי ממש מעט עצרתי אך לאחר הריצה לא כאב לי רק יום למחרת וכאשר אני נוגעת באזור השבר כואב לי מעט. רציתי לדעת האם החזרה לריצה גרמה לי ליותר נזק ומתי לדעתך עלי לחזור לרוץ.
    תודה,
    אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שבר מאמץ?

ד''ר גל דובנוב-רז
    11/04/2008

הסיפור יפה אך נשמט המשפט המתאר את נסיבות הפסקת הריצה, בדיקות העזר, ומיקום הכאב/שבר... כעקרון מנוחה בת כמה שבועות היא הטיפול, והמשך משתנה משבר לשבר, בין היתר כתלות במיקומו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים על השבר מאמץ

אילנית חזן
    12/04/2008

הסיבה שבגללה הפסקתי את הריצה היא כתוצאה מכאבים שחשתי במהלך הריצה ליד הקרסול, ואז בצילום רנטגן מצאו אצלי שבר מאמץ כ - 7 ס"מ מעצם הפיבולה.
    כמה זמן בערך לדעתך ההחלמה של שבר במקום זה.
    תודה,
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה - 4-6 שבועות בד"כ

ד''ר גל דובנוב-רז
    23/04/2008

אם כי עדיין לא ברור המיקום המדויק. קחי בחשבון שמשך ההחלמה מתשנה מעט כתלות במנוחה שנתת לאזור. הרי בין מנוחה מוחלטת לבין המשך האימונים יש טווח של פעילויות. ככל שתתקרבי למנוחה - צפוי שהשבר יחלים יותר מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו