בריאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריאות
    ירון
    12/05/2008

שלום רב,

איזה אימון חשוב יותר לבריאות הכללית- אירובי או אימון כוח?
    כי אין לי זמן וכוח לעשות גם אירובי וגם כוח (אימון שכזה הוא שעתיים-שלוש...), אז פעילות גופנית כמו הליכה של 30-60 דקות ברוב ימות השבוע מספיקה לבריאות הכללית או שחייב גם אימוני כוח?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריאות

הוספת תגובה

• הליכה - הכי מומלץ

ד''ר גל דובנוב-רז
    12/05/2008

היתרונות עצומים ומוכחים היטב. אימוני הכוח גם הם חשובים ומועילים - אך אם נדחקתי לפינה וצריך לבחור אחד - הליכה. אבל למה שלא תנסה בכל זאת לתת קצת זמן בחדר כושר? איך הגעת שזה שעתיים-שלוש? בצע סט אחד (כן! אחד! זה מספיק!) לכל קבוצת שרירים גדולה. תוך 30 דקות אתה בחוץ. כך, תשלב 30 דקות הליכה עם 30 דקות חדר כושר - ואתה מסודר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד משהו

ירון
    15/05/2008

אם כך, אירובי עדיף על אימון כוח?
    ואיזה יתרונות בריאותיים יש בכלל לאימון כוח אצל אנשים צעירים (אני בן 20)? (כי אצל מבוגרים אני יודע שזה משפר את צפיפות העצם)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות דומים

ד''ר גל דובנוב-רז
    16/05/2008

למעט העדויות שאימוני כוח משפרים רק במעט מאוד סיבולת לב ריאה ויכולת אירובית - מבחינה בריאותית יש יתרונות דומים מאוד. לא רק עצם - מפחית גם סיכון לדיכאון, מחלות לב וסוכרת, ועוד. זה לא שאחד "יותר טוב" מהשני - תלוי מה אתה מחפש, מה העדפותיך ומה מגבלותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו