נימולים/עקצוצים, עקב פציעת צוואר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נימולים/עקצוצים, עקב פציעת צוואר?
    א.
    23/05/2008

שלום,
    מזה כמה שבועות שיש לי נימולים קלים אך מציקים בעיקר ביד שמאל אך לפעמים ביד ימין ובכף רגל שמאל אך במידה פחותה בהרבה. כמו כן, יש לי צוואר תפוס ואני לא יכול לסובב את הראש להסתכל שמאלה כמו שאני יכול לסובב אותו ימינה - זה מכאיב בצוואר.
    גיליתי שאם אני מזיז את הצוואר, בעיקר להסתכל מטה, העקצוצים ביד שמאל מתחזקים וגם העקצוצים ביד ימין ולעיתים בכף רגל שמאל באים.
    הצוואר שלי מאד תפוס ולפעמים יש לי כאב שמקרין לגב בצד שמאל למעלה ממש מתחת לכתף. אני גם מאמין שהיו לי לפחות 2 כאבי ראש חזקים שהוקרנו מהצוואר.

כעשרה ימים לפני ששמתי לב לעקצוצים, חנקו אותי חניקת דם באימון קרב מגע והצוואר שלי עשה קול "קראק" ששמעתי "בתוך הראש שלי". מכיוון שזה נורמאלי לחלוטין במסגרת אימונים כאלו, המשכתי כרגיל ואף הלכתי ל-3 או 4 אימונים נוספים.

הפסקתי להתאמן מאז ששמתי לב לכאבי הצוואר.

הנוירולוג שבדק אותי אמר שזאת כנראה פציעה צווארית שלוחצת על העצב שיוצא אל היד... אבל כשהייתי אצלו לא שמתי לב עדיין ליד ימין ולכף הרגל. כעת אני מודאג:
    הוא נתן לי פיזיותרפיה ואמר שאם זה ימשיך מעל חודש נעשה MRI של הצוואר.

שאלות:
    1. האם אתם מסכימים עם האבחנה? האם אפשרי לקבל נימולים/עקצוצים מפגיעה צווארית?
    2. האם פציעה צווארית מסוג זה יכולה לעבור, ואם כן, כמה זמן לוקח?
    3. האם הפציעה הצווארית היא משריר תפוס או האם באמת עשיתי נזק לעמוד השדרה?

מידע נוסף:
    בן 25
    גובה: 1.83
    שוקל 75 קילו
    בכושר טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האבחנה נכונה קרוב לוודאי

ד''ר גל דובנוב-רז
    29/05/2008

נסיפור מתאים, לרוב מדובר בפריצת דיסק צווארי. המשך מעקב צמוד אצל הנוירולוג/אורתופד. לעתים אכן צריך MRI לוודא מה מידת הלחץ על מערכת העצבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו