האם ייתכן נזק בלתי הפיך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ייתכן נזק בלתי הפיך?
    יעל
    19/08/2021

שלום,
    אני בת 38. לעיתים רחוקות היו לי התכווצות שרירים קשה בכפות הרגליים שהאצבעות היו מתעווטות. זה ממש כואב אבל הייתי רגועה כי ידעתי שזה חולף תוך רבע שעה. אחרי שנה שלא היו, במשך שבוע היה לי כל יום ויום אחר 3 פעמים. בלילה שזה היה שוב קמתי בבוקר עם כף רגל ימין תפוסה ורדומה וגם שוק תפוס, ואחרי שעתיים גם נתפסו לי 2 אצבעות ביד ימין. שמתי קרח ל כמה דקות במשך יומיים וזה כמעט שבוע ואין שום שינוי. אורתופד בטלפון שמיהר אמר ישר שזה לא התחום לו וללכת לנוירולוג כי אולי נוירופתיה. עשיתי עבר EMG ויצא תקין אבל כן לעיתים רחוקות יש לי נימול באף או קצת חום בזרוע.
    האם כשהשריר תפוס חזק בכף הרגל לא הגיוני שתהיה קצת רדימות?
    והאם ייתכן שהתכווצות השרירים שקרתה 3 פעמים באותו יום גרמה למתיחת קריר ולא סתם להתכווצות שרירים שלרוב עוברת אחרי שבוע?
    יש לציין שיש לי גם מתיחת שריר בשכמות שכבר חצי שנה לא עוברת למרות פיזיותרפיה ועכשיו אקח ארקוקסיה.
    קשה לי להאמין ששם זה קרה גם מאותה סיבה. כנראה עשיתי תנועה לא טובה, אבל באמת זה מעניין כי אני לא יכולה לשים את האצבע על תנועה ספציפית שאחרייה זה החל. האם יש קשר? הכל בצד ימין.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ייתכן נזק בלתי הפיך?

הוספת תגובה

• תגובה: האם ייתכן נזק בלתי הפיך?

ד``ר מוחמד כתאנה
    02/09/2021

התכווצויות שרירים לעיתים נדירות קשורות לפתולוגיה אורתופדית.
    בעיקר זה תלוי בשחלוף חומרי גוף ורמות מספר מרכיבים כגון מגנזיום
    ממליץ לך לגשת לרופא המטפל לצורך בדיקות מעבדה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו