מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אימון בחדר כושר אחרי השחייהמשה22/06/2008
אני בן 41 עם כושר גופני לא רע. כ 3 פעמים בשבוע אני שוחה בבריכה בקצב די מהיר (שחיית חתירה) כקילומטר ורבע - בערך כ 25 דקות של אימון בדופק גבוה (130-150).אני מתמיד בכך כשנתיים ומשתפר מיום ליום ושואף לשפר את הכושר הגופני.
אני לא מבצע אימון אנאירוביים אחרים בשל בעיית ברכיים.
אחרי האימון אני נכנס לאימון בחדר כושר במשך כשעה ומשתדל לעבוד על רוב השרירים העיליים והבטן.
כמובן שהיכולת היא נמוכה יותר לאחר האימון בבריכה (עייפות שרירים מסויימת).
שאלתי היא: האם האימון בחדר הכושר מיותר, לא מועיל ואולי מזיק?
המאמן בחדר הכושר טוען כי עדיף לי להתחיל באימון שרירים בחדר הכושר ורק אח"כ לעבור לאימון בבריכה.
אני חייב לציין כי מבחינתי האימון בבריכה הרבה יותר חשוב!!! אבל לא רוצה מצד שני לוותר על אימון השרירים בחדר המשקולות.
האם האימון בבריכה 3 פעמים בשבוע מספיק כאימון אנאירובי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה צודק - יחסית
ד''ר גל דובנוב-רז22/06/2008לשאלה מה קודם - אירובי או משקולות - התשובה היא - "תלוי". תלוי מה אתה מחפש בחיים.. ציינת שהשחייה יותר חשובה - לכן נהוג לבצע את הענף החשוב קודם, כשאתה רענן. למאמן בחדר הכושר חשוב יותר הפן שלו - לכן המליץ לך להכנס לשם קודם. אגב - אתה בהחלט מוזמן לנסות. לעתים, מכיוון שאימון המשקולות צורך יחסית מעט אנרגיה ומדובר בסיבי שריר אחרים מאשר בשחייה, לא יפגע אימון חדר הכושר בשחיה. זה מאוד אינדיבידואלי - נסה על עצמך וראה. ולא, כלום לא מיותר. נסה רק לא לגרום לפציעות שימוש יתר בחדר הכושר אשר יפגעו לך בשחייה.. תנועות מלאות, איטיות, משקל נמוך יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מספיק?
משה22/06/2008ותודה. זה מעודד!!
נסיתי לפני כעשור את ההיפך(קודם חדר כושר ואח"כ שחייה - אבל הייתי מגיע תשוש לשחייה), נראה לי שאוותר.
מה לגבי שאלתי השניה : האם האימון בבריכה 3 פעמים בשבוע מספיק כאימון אנאירובי? (דופק כאמור די גבוה אבל למשך כ-25 דקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי על כולם
ד"ר דובנוב-רז23/06/2008אבל כדי שגופך ישאר "מאותגר" - הגבר קצב, משך או תדירות מדי כמה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?