חשש לשברי מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לשברי מאמץ
    אילנית חזן
    04/07/2008

אני ספורטאית שרצה בסביבות של 70 ק"מ בשבוע שסבל בעבר משברי מאמץ ובעלת מבנה של כף רגל בעלת קשת גבוהה. ךאחרונה החל להופיע לי רגישות קלה כאשר נוגעים ליד עצם הפיבולה שבפנים הרגל ואין כאבים כאשר אני רצה וכאשר אני מסיימת את הריצה הרגישות קצת יותר גבוהה. שאלתי אלייך האם עלי להפסיק לרוץ עד שלא תיהיה לי רגישות כאשר אני נוגעת בעצם או שאני יכולה להמשיך לרוץ. חשוב לי לצייין שאינני מעוניינת לעבור שוב מיפוי עצמות או צילום רנטגן היות ובשנה האחרונה עברתי פעמיים. אני גם מחליפה אחת לשלושה חודשים נעלי ריצה ורצה עם מדרסים תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש לשברי מאמץ

הוספת תגובה

• באמת אולי שבר מאמץ

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/07/2008

אך פיבולה זה לא מקום נפוץ - אלא יותר החלק האחורי של הטיביה. כמובן שהכל יכול להיות ברפואה.. גם אם יש שבר - הטיפול יהיה מנוחה יחסית, כגון הפחתת העומס ומעבר להליכה או אופניים, וביצוע פעילות ללא כאב, למשך 1-4 שבועות - תלוי בדרגת השבר. אולם אני בכ"ז ממליץ לעשות צילום רנטגן רגיל. שלא יהיו הפתעות. זה ממש לא הרבה קרינה בשיטות הדיגיטליות של היום, וחבל לפספס משהו. אגב - למה עברת מיפוי פעמיים? אולי יש כאן צורך בבירור נרחב יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו